Širi se korona novosadskim školama: Zaraženo 380 dece i više od 100 zaposlenih

Kod 379 dece u Novom Sadu je potvrđeno prisustvo korona virusa, a više stotina njih nalazi se u karantinu, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi za obrazovanje.
Širi se korona novosadskim školama: Zaraženo 380 dece i više od 100 zaposlenih
Foto: 021.rs
U pitanju je veliki rast, jer su iz grada pre nedelju dana poručili da nema skoro nijednog odeljenja na online nastavi, kao i da je tek nekoliko učenika obolelo. 
 
Prema podacima iz Gradske uprave za obrazovanje, u vrtićima "Radosnog detinjstva" zaraženo je sedmoro dece, dok se 31 mališan nalazi u izolaciji. 
 
U predškolskoj ustanovi za sada nema nijedan objekat koji ne radi zbog zaraze, a aktivne su i sve grupe. 
 
U osnovnim školama na teritoriji grada pozitivno je 125 učenika, dok se 362 nalazi u izolaciji. U raznim osnovnim školama trenutno su 32 odeljenja na onlajn nastavi i nema škola koje ne rade zbog korona virusa. 
 
Prema podacima Uprave, do 15. septembra u novosadskim srednjim školama bilo je 247 zaraženih tinejdžera, a tačnog podatka o onima koji su karantinu nema. Trenutno je 41 odeljenje nastavu pohađa onlajn. 
 
Kako saznaje 021.rs, u srednjima školama ima 46 zaraženih među zaposlenima, a u osnovnim školama zaražene su 62 osobe iz nastavnog i nenastavnog osoblja. 
 
Kako navode u Upravi za obrazovanje, u redovnom su kontaktu sa predstavnicima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", Aktiva direktora osnovnih škola, kao i Aktivom direktora srednjih škola. Svakodnevno se prati epidemiološka situacija. 
 
"Grad Novi Sad čini sve u svojoj nadležnosti da sačuva zdravlje i bezbednost učenika, njihovih roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja i da kvalitet nastave bude na visokom nivou", poručuju u Upravi za obrazovanje.
 
Podsetimo, ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom.
 
Odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model nastave, a ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.
  • Svetlana NS

    20.09.2021 10:15
    Samo smireno
    Osnovno pitanje je kako je ustanovljeno da su deca zaražena? Imaju li neke simptome bolesti? U nosu svakog od nas može da se nađe virusa i bakterija koliko hoćete. Tu ih organizam zadržava da ne idu dalje u organizam. Zdravo dete ništa ne širi, a kad se razboli ostaje kod kuće na lečenju. Što sad panika, strah, laži? Kome to odgovara?
  • *

    19.09.2021 12:27
    @Mirjana
    Roditelj moze da pravda DO TRI DANA IZOSTANKA
  • Milorad

    19.09.2021 09:54
    Viber matere
    Gde su sad one viber matere iz viber grupa sto bojkotuju nosenje maski i pozivaju ostale da im deca idu u skole bez maski?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti