Stiže sreda, stiže jesen - šta da očekujete ako ste u Novom Sadu?

Sreda je dan kad se lomi - ili će nedelja biti dobra ili "onako".
Stiže sreda, stiže jesen - šta da očekujete ako ste u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Kakva vam je sreda, takav vam je život, kaže stara narodna umotvorina. Zato je sredinu radne nedelje najbolje "preseći" druženjem sa prijateljima.
 
Opustite se u jeseni koja je tu, samo nam se nije još u celosti otkrila.
 
Vreme
 
U utorak smo izbegli kišu, a u sredu možda nećemo biti te sreće.
 
RHMZ najavljuje maksimalnih 14 stepeni Celzijusa i minimalnih devet. Biće pravo jesenje vreme, oblačno uz moguću kišu. 
 
Vreme, kao i vreme u kom živimo, prilično je nenormalno. Jer ćemo sa 14 stepeni u sredu, otići na 20 u četvrtak i na čak 27 u nedelju. 
 
Relativno je povoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, ali se oprez savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i smanjenja koncentracije.
 
Dobro je znati i...
 
Ako krenete ispod podvožnjaka u Kisačkoj možda upadnete u gužvu, a možda i ne. Na primer, kad je u ponedeljak nastala velika gužva, Gradska uprava je zamolila medije da više puta u programu ponove kako izmenjen režim saobraćaja u delu Kisačke zbog radova. 
 
I onda savetujete ljudima da izbegavaju tu saobraćajnicu, a oni vam jave da je sve okej i da nema zatvaranja. Tako da je na vama, može bit' gužve, a i ne mora.
 
Radnici Informatike u sredu kreću sa rekonstrukcijom sistema video nadzora u tunelu ka Mišeluku. Pripremite se za snimanje.
 
Prijavite se na newsletter
 
Novosadska toplana počinje sa izgradnjom vrelovodnog priključka u Ulici Nikole Tesle 1a. Privremeno će biti zauzet deo zelene površine uz objekat u Futoškom parku i samim tim u zoni radova neće doći do izmene režima saobraćaja. 
 
Takođe, od srede kreće i očitavanje stanja utroška toplotne energije, pa iz Novosadske toplane mole građane da omoguće njihovim radnicima pristup mernim instrumentima.
 
Begeč u sredu, od 10 do 12 časova, neće imati vode. Moguće je da nestanak potraje malo duže.
 
Bez struje će biti delovi Bulevara oslobođenja, Dragiše Brašovana, Fruškogorske, nekoliko ulica u Petrovaradinu i Sremskim Karlovcima.
 
Gde ići?
 
Znate da je sreda dan za kviz u Radio kafeu. "Kviz na slovo" počinje u 19:30 časova, a ako želite da učestvujete i borite se za vredne nagrade, možete da se prijavite na broj telefona: 069 1000 600.
 
Francuska serija "Deset posto" biće prikazana u "Svilari", u 20 časova.
 
Ako želite da naučite nešto više o partnerskim odnosima, možete da posetite KC Lab, u 18 sati.
 
Javna tribina "Mikroistorije i inkluzivna kultura sećanja" održaće se u Arhivu Vojvodine, u 19 sati.
 
Preporučujemo vam i film "Minamata" sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, koji možete da pogledate u bioskopu KCNS, u 21 sat.
 
Sutra počinju i Dani barokne muzike u Novom Sadu (u rimokatoličkoj crkvi svete Elizabete, Ulica Ćirila i Metodija 11 na Telepu), a otvoriće ih nastup ansambla "New Trinity Baroque" u 20 sati.
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.