FOTO: Gradonačelnik Miloš Vučević biciklom na posao povodom Svetskog dana bez automobila

Danas se obeležava Svetski dan bez automobila, a tim povodom gradonačelnik Novog Sada je objavio fotografiju sebe kako biciklom dolazi na posao.
Uz fotografiju, on je napisao da kad god mu obaveze dozvoljavaju, voli biciklom da ode na posao.
 
"Znam da sam tog dana makar malo pomogao planeti Zemlji u borbi protiv zagađenja. Volim osećaj slobode koju pruža dvotočkaš dok uživam u lepoti našeg #novisad , grada sa mnoštvom biciklističkih staza", napisao je prvi čovek Novog Sada.
 
 
Inače, danas će se, upravo povodom Svetskog dana bez automobila, na platou Štranda održati manifestacija dodele bicikala i rančeva učenicima osnovnih i srednjih škola koji su se najviše istakli u učenju, vladanju i postignutim rezultatima.
 
Osim gradonačelnika, ovoj manifestaciji će se prisutnima obratiti predstavnici nosioca aktivnosti za nabavku bicikala, a to su udruženja Novosadska biciklistička inicijativa, Novosadski ekološki centar i biciklistički klub "Dubl", kao i predstavnici društveno odgovornih kompanija koje su donirale bicikle za novosadske đake.
 
Manifestacija na platou Štranda počeće u 17 časova.
 
Nešto ranije, od 15:45 časova, na Trgu slobode biće organizovan "Poligon spretnosti", dok u 16:30 časova kreće masovna promotivna biciklistička vožnja trasom Trg slobode - Ulica Modene - Bulevar Mihajla Pupina - Kej – Štrand.
 
Po završetku biciklističke vožnje ispred Bike info centra Biciklističkog kluba "Dubl" na Sunčanom keju 39 druženje će se nastaviti na pasulj žurci.
 
Svetski dan bez automobila je povod da se ukaže na neophodnost promene ponašanja građana u pogledu redukcije korišćenja motornih vozila, koja predstavljaju jedan od najvećih zagađivača vazduha. Ovaj dan važan za planetu Zemlju, koji je nastao u vreme naftne krize sedamdesetih godina prošlog veka, promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih vidova prevoza. 

Komentari 121

  • HQ

    29.09.2021 10:05
    Ku ku
    Pa zar je to podrška?
    Jedan krug?! Teško!
    VREĐA ova vest sve bicikliste ovog grada! Vest treba da ide ovako "Gradonačelnik je u februaru najavio da će od marta do ogtobra, pa i oktobar ako bude lep i suncan, voziti bicikl svaki dan, da ce mu to biti glavno prevozno sredstvo i da će putne troskove koje dobija svaki mesec dati za lečenje bolesne dece!
    Da da, tako radi moj gradonačelnik Novog Sada!
    Ličnim primerom učiš svoje sugrađane!
  • Dusan Dzigurski

    27.09.2021 15:31
    Gradonacelnik
    Obican folirant.
  • Cile

    27.09.2021 12:39
    Biciklo? Sto ne magare ili djip?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti