FOTO, VIDEO: Moleraj se nastavlja - novi dan doneo i nove trobojke po Limanima

Crtanje trobojki na Limanima 3 i 4 nastavljeno je nakon višenedeljne pauze i jutros su nove osvanule na više mesta na Bulevaru despota Stefana, uverio se 021.rs.
FOTO, VIDEO: Moleraj se nastavlja - novi dan doneo i nove trobojke po Limanima
Foto: 021.rs
Kao i u prethodnim slučajevima, autori ovih novih trobojki u crvenoj, plavoj i beloj boji su nepoznati, a neki od stanara Limana su nam ispričali da im se čini da se sve desilo sinoć oko tri ili četiri sata.
 
Reporteri 021.rs su na licu mesta videli i ostatke kutija sa farbama i prazne limenke piva koje su ostavili "noćni moleri", a i tragove od sveže boje na trotoaru, travi i drugim okolnim površinama. 
 
Prema navodima pojedinih Limanaca, deo novih trobojki se prvo pojavio za vikend na trafostanici kod Limanskog parka na Bulevaru despota Stefana, kao i na stubovima Mosta slobode i nisu potpuno bile iscrtane. Ovi grafiti su završeni u protekle tri večeri, a onda je u sredu osvanula trobojka i na jednom od zidova objekta u sklopu Kineske četvrti, kao i na stambenoj zgradi na uglu Balzakove i Bulevara despota Stefana. 
 
 
Podsetimo da su se prve trobojke pojavile pre tačno mesec dana na kraju Limana 4 i u nekoliko noći su iscrtane na više desetina zgrada u Narodnog fronta sve do ugla sa Limanskim parkom. Autori trobojki se nisu javno oglasili i predstavili. Opozicija i deo javnosti je osudio ovu pojavu smatrajući da se radi o pretnjama, uz sumnju da iza svega stoji Srpska napredna stranka jer su ovde jedine mesne zajednice gde je ova stranka izgubila izbore.
 
Sumnja da SNS organizuje farbanje trobojki se pojavila jer je posle pojave prvih održan nenajavljen skup na kojem je više stotina uglavnom srednjoškolaca išlo iza transparenta "Predaja nije opcija" i zastavom sa likom lidera ove stranke Aleksandrom Vučićem. Uz to, SNS nije osudio šaranje zidova zgrada na Limanu, već je gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš Vučević poručio je da je zabrinut da nekome smetaju trobojke. 
 
 
U međuvremenu je bio jedan pokušaj uklanjanja trobojki sa Park sitija, ali su se nove pojavile već sledeće noći.
 
Potom je aktivista SSP-a na istoj lokaciji preko trobojki ispisao afere vlasti, ali su i one odmah prekrečene. Konačno, jutros su se na više trobojki pojavile poruke "noćnim molerima" "SNS = Mafija" i "Jebeš nacionalizam!".

Komentari 139

  • Koliko

    30.09.2021 11:29
    sam
    Koliko sam čuo i razumeo Gradonačelnik Novog Sada Vučević, nema problema da se izmoleriše Muzičko/baletska škola na Limanu 3 i deo stare Kineske četvrti jer odgovara njegovom ukusu boja zastava i u skladu je sa Novi Sad epk 021.
  • 9

    28.09.2021 09:16
    Šta će
    zastava susjedne zemlje u NS ? Ona navodno
    srBska ima grb na sebi .
    Republika sa krunom ? koju ovi džiberi
    ne umiju da nacrtaju.
  • posteni1

    27.09.2021 18:46
    Komunisti, čekamo vas. Ižvrljajte, nećemo vam ništa :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti