FOTO, VIDEO Na limanskim trobojkama ostavljene poruke "noćnim molerima": "Je*eš nacionalizam"

Na trobojkama na Limanu osvanule su i poruke onima koji su ih pod okriljem noći oslikavali.
FOTO, VIDEO Na limanskim trobojkama ostavljene poruke "noćnim molerima": "Je*eš nacionalizam"
Foto: 021.rs
Na nekoliko zgrada na Limanu je preko trobojki napisano "SNS = Mafija" i "Jebeš nacionalizam!".
 
Nije poznato ko je sprejom ispisao ove poruke, a građani su ih primetili tek u sredu ujutru. 
 
Niko do sada nije preuzeo odgovornost za farbanje zgrada na Limanu 3 i 4 trobojkama, bez prethodne dozvole stanara. Pojedini građani su naprasno pojavljivanje trobojki na zgradama smatrali provokacijom, jer su oslikane u delu grada u kojem su na izborima za mesne zajednice pobedili nestrački kandidati. 
 
  
 
Savet Mesne zajednice Liman 3 podneo je prijavu po pritužbi građana gradskoj upravi i Policijskoj upravi Novi Sad, tražeći da se vandali koji farbaju fasade pronađu i kazne. Nije poznato da li je išta urađeno povodom ovih prijava. Ova mesna zajednica je ispred svojih prostorija istakla zastavu Srbije, uz poruku da sada zastava stoji "na mestu na kom treba da bude".
 
 
Gradska vlast nije osudila farbanje fasada bez dozvole stanare, dok je gradonačelnik Miloš Vučević poručio da je zabrinut da nekome smetaju trobojke. Pojedine opozicione stranke u Novom Sadu za oslikavanje trobojki optužile su Srpsku naprednu stranku, što je vladajuća partija odbacila. 
  • Odgovor

    29.09.2021 10:26
    Stevanu
    Stevane nije to samo oko nacionalizma, nego uništavate privatnu imovinu, da ja dođem do tvoje kuće u toku noći i ofarbam ti kuću sa legalnom i legitimnom Vojvođanskom ili Srpskom zastavom. Ili da odemo da ofarbamo Gradsku kuću sa bojom za betom u trobojku, na šta to liči, Vi ljudima uništavate privatno vlasništvo.
  • Genijalna

    28.09.2021 00:37
    Mladost
    Odlicno, prava mera. I meni je palo ma pamet doduse na bulevaru oslobodjenja. Dosta sa ispiranjem mozga nekim trulim nacionalizmom, pogledajte oko sebe, gde nas je to dovelo. Ovo treba da je grad a ne poligon za propagandu. Zna se mesto za drzavna obelezja.
  • Liman ps

    27.09.2021 07:32
    I nemojte žvrljati po tim zastavama i spuštati se na njihov nivo! Sprejevi su skupi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti