VIDEO: Kako napreduju radovi na Pozorišnom trgu nakon sedam meseci

Nakon sedam meseci parternog uređenja okoline Srpskog narodnog pozorišta, sve je vidljiviji budući izgled ovog dela pešačke zone, a radovi će trajati još dva meseca.
VIDEO: Kako napreduju radovi na Pozorišnom trgu nakon sedam meseci
Foto: 021.rs
Na samom gradilištu, reporteri 021.rs nisu zatekli veliki broj radnika, tek nekoliko njih.
 
Radnika je bilo u delu Pozorišnog trga, nedaleko od Apolo centra gde su radili na hortikulturnom uređenju, odnosno ubacivanju nekoliko stabala u betonske rupe.
 
Takođe, radnici su se mogli videti i pored Uspenske crkve, čija se okolina takođe uređuje, pošto se postavlja nova ograda i spalionica sveća.
 
Koliko se vidi na samom gradilištu, izvesno je da bi u naredna dva meseca do predviđenog kraja radova trebalo završiti fontanu, javnu rasvetu, dekorativno osvetljenje i popločati deo trga.
 
 
Takođe, treba da se sagradi i memorijalna traka koja će ići linijom nekadašnje male Jevrejske ulice, srušene zbog gradnje pozorišta krajem sedamdesetih godina prošlog veka. 
 
Na licu mesta se vidi da je ostavljen prostor između ploča, a podsetimo da će ovoj memorijalnoj traci koja će biti od korten čelika, laserom biti ugravirano 90 događaja i zanimljivosti iz istorije Novog Sada, na srpskom i engleskom jeziku.
 
 
Radove na parternom uređenju okoline SNP-a koji su počeli 1.marta izvodi grupa građevinskih firmi: novosadska "Energotehnika - Južna Bačka", "Put-invest", "AB&CO" i "Geotehnika", kao i "Montop" iz Veternika i "Nukleus" iz Lazarevca", uz podizvođače "Green decor" iz Beograda, "Rasing" iz Vršca i "Urban-Mobiliar" iz Knića.
 
Radovi ukupno koštaju 378 miliona dinara sa PDV. Takođe, još 23 miliona dinara se daje za gradnju ograde oko Uspenske crkve i spalionicu sveća. 
 
Kako je arhitektonskim projektom predviđeno da izgleda Trg, pogledaje OVDE.
  • Naki

    29.09.2021 20:32
    Kao da prave Skadar,a lomicemo noge vrlo brzo koliko je kvalitetno! Bolje da su sve izbetonirali! Maltretiranje naroda koji sedam meseci ide okolo naokolo bez autob.stajalista.
  • Vlada

    29.09.2021 19:45
    @Sasa

    A ti eto iz "gazdaške" familije pa nisi još savladao ni osnovnu školu...
  • D.

    29.09.2021 14:44
    Eh, da, zaboraivo sam da napomenem, inace, suvlasnik firme koja pravi ta umetnicka dela od betona je Zvonko Veselinović. Cisto da znate, kome ide posao, i kako Srbija funkcionise. Ali to ste vec znali, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti