Srđan Kolaković preuzeo funkciju dekana FTN-a

Novi dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Srđan Kolaković, preuzeo je funkciju danas.
Kako je saopštio, nada se da će svi zajedno, studenti, nastavnici i svi zaposleni na fakultetu, doprineti tome da fakultet ostane "lider visokoškolskog obrazovanja Srbije i regiona". 
 
U obraćanju studentima i kolegama, Kolaković je svima poželeo uspešan rad u novoj školskoj godini, a poželeo je dobrodošlicu i brucošima. 
 
Kolaković na čelo FTN-a dolazi nakon Radeta Doroslovačkog, čiji su mandat obeležile brojne afere. 
 
Poslednja u nizu, kako je izveštavao 021, bio je pokušaj da otpusti redovnog profesora i najvećeg kritičara njegovog rada, Iliju Tanackova.
 
Prof. dr Srđan Kolaković, diplomirani inženjer, rođen je 30. novembra 1958. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završio u Bačkoj Palanci, a srednju građevinsku u Novom Sadu. Građevinski fakultet u Subotici završava 1982. godine za manje od pet godina, za uspeh na studijama dobio je nagradu "Jaroslav Černi" koja se dodeljivala najuspešnijim studentima hidrotehnike u staroj Jugoslaviji. Iste godine se zapošljava kao asistent pripravnik u naučnom radu na fakultetu u Subotici.
 
Magistrirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu 1988. godine i za magistarski rad te godine dobija ponovo nagradu "Jaroslav Černi" u kategoriji najbolji magistarski radovi. Doktorsku disertaciju odbranio je na Građevinskom fakultetu u Subotici 1993.
 
U svom dvadestetdvogodišnjem pedagoškom radu na Univerzitetu u Novom Sadu držao je predavanja i vežbe na većem broju predmeta iz hidrotehničke oblasti. Osim na Fakultetu tehničkih nauka, nastavu drži i na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu kao i na Građevinskom fakultetu u Subotici. 
 
Nastavu na Fakultetu tehničkih nauka drži od 1999, prvo kao honorarni saradnik, a od 2002. i kao zaposlen u punom radnom odnosu.
 
Autor je i koautor na više od 60 naučnih i stručnih radova objavljenih u časopisima i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. 
 
Pre ove funkcije bio je v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.
  • Tamara

    02.10.2021 16:49
    Samo hrabro i napred!
    Novom dekanu prof. dr Srdjanu Kolakoviću želim da svoj mandat započne čestito i isto tako časno dočeka kraj, kad do toga dodje! A prva odluka, svakako da mu bude poništenje sramotnog otkaza divnom i plemenitom prof. dr Iliji T. Prethodni dekan je zloupotrebivši poslednje trenutke svoje ,,nazovi vladavine” na hinjski i podmukao način pokušao/uradio i dao otkaz profesoru vanserijskih sposobnosti, dobrom čoveku, prijatelju, ocu troje dece i velikom humanisti!
  • FTN

    02.10.2021 10:03
    Hrabrost&Samostalnost
    Ako novi dekan ne poništi sramnu odluku Doroslovačkog o otkazu prof. dr Iliji Tanackovu, onda znamo da nema ni hrabrosti ni samostalnosti da bilo šta promeni. Čekamo ponedeljak 4.10.20210. da vidmo da li imamo novog dekana, ili imamo starog funkcionera koji zbog svoje koristi nema nikakve samostalnosti. Živi bili pa videli!
  • Peri

    02.10.2021 08:16
    E
    Ne zNam ko je radio studiju za bazen i jos bolje opravdao promendadu za silne podzemne vode mozda gresim mislim da je fakultet radio a doticni je hidras pise u clanku i kad se poveze ko je aminovao i za promenadu ispust u kanalizaciju da je bezbedno i za bazen spens delujemi kao hidrasi niko tu bez politike nije dosao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.