Za sada ništa od najavljenih dodatnih vakcinalnih punktova u Novom Sadu

Uprkos najavama da će biti otvoreni novi vakcinalni punktovi u Novom Sadu, ova ideja još uvek nije realizovana.
Za sada ništa od najavljenih dodatnih vakcinalnih punktova u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat najavio za 021.rs pre oko mesec i po, planirani su novi punktovi za vakcinaciju u centru grada, u Sportskom centru "Slana bara" i u Veterniku, a koji bi bili otvoreni radnim danima. 
 
Punkt kod Katedrale u centru trebalo je da bude otvoren prve nedelje septembra.
 
Na pitanje 021.rs šta se dogodilo s namerom otvaranja novih vakcinalnih punktova na više lokacija, u Domu zdravlja navode da u ovom trenutku ipak nema potrebe za novim lokacijama. 
 
"Vakcinalni punktovi koji su trenutno na raspolaganju: Novo naselje, TC "Promenada" i objekat Jugovićevo mogu da odgovore na zahteve građana za imunizacijom. Osim toga, objektu na Novom naselju priključili smo i mobilni vakcinalni punkt u autobusu. Naša želja je da se što veći broj građana javi na imunizaciju i u skladu sa tim ćemo se i ponašati", navode u ustanovi.
 
Vakcinacija građana odvija se neprestano, a ustanova u ovom trenutku raspolaže sa vakcinama tri proizvođača - Fajzer, Astrazeneka i Sinofarm. Astrazeneka je dostupna na punktu na Novom naselju, a preostale dve vakcine dostupne su na svim lokacijama.
 
Ustanova trenutno ne raspolaže Sputnjik V vakcinom i njena distribucija zavisi od Instituta Batut.
 
Punkt na Novom naselju (zadnji ulaz) radi od sedam do 20 časova, u Promenadi od 10 do 19 časova, a na Jugovićevu (Tarasa Ševčenka 1) od 14 do 19 časova.
  • Sputnjik V?!?

    07.10.2021 10:50
    Iako smo izvešteni da su sve vakcine bezbedne za kombinaciju izuzev Sputnjik koja se ne moze kombinovatti sa drugim i kao treća vakcija prima se prva komponenta, naša Vlada i Batut nisu, osim za pojedine političare, obezbedili ovu vakcinu za treću dozu, iako je samo ona isključena iz drugih kombinaciju?!?pa kako, recimo ja,sa isteklih 180 od revakcinacije da radim na imunizaciji i sebe i drugih kada vakcine nema. Čujem je da je Vulin, pa sad i gradonačelnik NS, uredno primio Sputnjik vakcinu (buster),dok za nas nebitne ista je nedostupna a lopta je prebačena na Batut koji je od dobijenih supstanci do 24.09.trebao da obezbedi količinu ove vakcine za sve kojima je potrebna,što je evidentno propust koji će nekog koštati glave.
  • Brunova mama

    06.10.2021 16:29
    Vakcinalni punkt u centru je itekako potreban, najpre građanima koji tu žive, ali i onima koji tu rade ili dolaze poslom ili u kupovinu. Mnogo bi pomoglo svima. Ne bismo morali da se guramo sa svima na Novom naselju, i rizikujemo da se zarazimo jer se tamo nalazi i JEDINA covid ambulanta u gradu od pola miliona stanovnika, niti da odlazimo u Promenadu ili do MZ Jugovićevo da se vakcinišemo, bilo da je u pitanju prva, druga ili treća doza vakcine. O vakcinalnom autobusu nema svthe komantarisati, nikad se ne zna gde je, valjda visi na Naselju sve vreme da ne bi bila gužva preko svake mere. Sramota je kako se grad odnosi prema Novosađanima. Na moje pitanje doktorki u Promenadi prilikom primanja treće doze vakcine zbog čega nema najavljenog vakcinalnog punkta u centru grada, žena me je samo pogledala i rekla: Pa znate kako sve ovde funkcioniše, nema političke volje ni odluke, ali mi radimo najbolje što možemo. I nikoga nije sramota što je ovako?
  • Laloš

    06.10.2021 12:17
    Samo da vam kažem u bolnici na Mišeluku nema vakcinisanih na respiratoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti