Jaroslav Pap, Borislava Perić-Ranković i Tehnička škola "Pavle Savić" dobitnici Oktobarske nagrade

Tehnička škola "Pavle Savić", stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić - Ranković i fotograf Jaroslav Pap predloženi su za Oktobarsku nagradu za 2021. godinu.
Jaroslav Pap, Borislava Perić-Ranković i Tehnička škola "Pavle Savić" dobitnici Oktobarske nagrade
Foto: 021.rs
To je odlučeno na sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.
 
Tehničku školu "Pavle Savić" za Oktobarsku nagradu predložila je Gradska uprava za obrazovanje, a u inicijativi je između ostalog navedeno da škola, koja ove godine proslavlja jubilarnih 60 godina od osnivanja, postiže izuzetne rezulatate u oblasti prosvete i u vaspitno-obrazovnom radu, a svojim radom značajno je doprinela reformi srednjeg stručnog obrazovanja.
 
Borislavu Perić - Ranković za visoko gradsko priznanje predložio je Gradski sportski savez Novog Sada i to za ostvarene vrhunske i izuzetne rezultate, najviša dostignuća i ostvarenja u dugogodišnjem radu u oblasti sporta.
 
Da se fotoreporteru Jaroslavu Papu posthumno dodeli Oktobarska nagrada predložili su Foto asocijacija Vojvodine, Radio televizija Vojvodine, Novosadski sajam, Dnevnik Vojvodina pres i Udruženje "Čepom do osmeha". Kako je navedeno, Pap je bio sinonim za vrhunskog profesionalca, dobrog i vrednog čoveka, posebno prepoznatljiv po beleženju scena iz prirode. Svojim radom pomerao je granice, postavljao standarde i visoko podizao lestvicu, kaže se u obrazloženju i između ostalog dodaje da su njegove foto priče ostale kao najlepši album istorije Novog Sada.
 
Na današnjoj sednici Komisija je predložila i novčani deo nagrade, koji iznosi 130.000 dinara.
 
Predlozi za Oktobarsku nagradu upućeni su Skupštini grada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici novosadske Skupštine.
 
Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. 
  • Izbor

    07.10.2021 19:10
    Lep izbor dobitnika i dobitnica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti