Kovid ambulanta nedelju dana bez povećanja broja pacijenata, dnevno oko 180 novozaraženih

U Kovid ambulanti na Novom naselju proteklih nedelju dana beleže stagnaciju u broju novih slučajeva kovida, saznaje 021.rs.
Kovid ambulanta nedelju dana bez povećanja broja pacijenata, dnevno oko 180 novozaraženih
Foto: 021.rs
Koordinatorka kovid ambulante, doktorica Aleksandra Milinković Lacković, kaže za 021.rs da nekoliko dana dnevno imaju oko 180 novozaraženih, što je manje nego pre dve, tri nedelje kada su imali i do 300 dnevno.
 
Objašnjava da je najveći broj slučajeva i dalje među populacijom od 18 do ranih četrdesetih godina, dok ima i dece školskog uzrasta, ali se njihov broj smanjio. 
 
"Kako nemamo neke dodatne epidemiološke mere, situacija je, da tako kažem, i dobra. Imamo staganciju u broju pregleda na oko 700 dnevno, od kojih su oko 300 do 400 prvi dolasci. I dalje su najzastupljeniji pacijenti od 18 do 40 godina, ali ima i starijih. Kod dece imamo pad, u nedelju je tako 23 dece testirano, od kojih je 11 bilo pozitivno, dok je u subotu testirano 20 dece, a petoro je bilo pozitivno. Ovo je manji broj dece nego do pre nekoliko dana", navodi za 021.rs doktorica Aleksandra Milinković Lacković.
 
Dodajmo i da je u protekla 24 sata u Kovid ambulanti bilo 610 pregleda, od kojih je prvih bilo 301 i među njima je 157 na antigenskom testu bilo pozitivno, a očekuje se da pristignu rezultati PCR testova i tu je procena da će biti još oko 30 pozitivnih slučajeva. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.