Saveti MZ na Limanu pisali Vučeviću: Nadležni da rade po zakonu kako bi se sprečili incidenti

Saveti Mesnih zajednica na Limanu pozvali su gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da javno osudi minule događaje na Limanu i apeluje na nadležne institucije da deluju po zakonu.
Saveti MZ na Limanu pisali Vučeviću: Nadležni da rade po zakonu kako bi se sprečili incidenti
Foto: 021.rs
Zbog svih, kako kažu, neprijatnih događaja koji su se desili posle 13. juna nakon izbora za savete mesnih zajednica, a u mesnim zajednicama "Ivo Andrić" (Liman 4), Liman 3 i Liman, nezavisni i većinski članovi saveta navedenih mesnih zajednica su sačinili zajedničko Otvoreno pismo, koje će, kako kažu, uručiti Vučeviću.
 
Oni podsećaju da nakon što su organizovano i masovno prekrečene fasade na Limanu 3 i 4, mimo saglasnosti stanara i tokom noći, podeljen je lažni zapisnik sa sednice saveta Mesne zajednice Liman, članu istog saveta su isečene gume na automobilu, a na prostorijama Mesne zajednice "Liman" neovlašćeno je osvanula zastava Vojvodine, a zatim i zastava Hrvatske, da bi na kraju isti kvart vandalski bio oblepljen nalepnicama, čija bi sadržina mogla da navede na pomisao da se radi o aktivnosti Saveta, što nije slučaj.
 
"Ono što zabrinjava je izostanak reakcije nadležnih institucija, a Vi kao gradonačelnik Novog Sada dosledno relativizujete i opravdavate sve navedene događaje. Ovo navodi na zaključak da se svi ovi prestupi smatraju prihvatljivim i poželjnim ponašanjem. Odsustvo reakcije institucija i nakon podnetih krivičnih prijava i prijava nadležnim organima, na očigledno organizovane i nezakonite aktivnosti, stvaraju osećaj nebezbednosti, ne samo članova i članica saveta mesnih zajednica, nego i dela građana i građanki, a uključuje i veliku materijalnu štetu", navodi se u otvorenom pismu.
 
Zbog toga pozivaju gradonačelnika da javno osudi navedene događaje i da apeluje na nadležne institucije da rade po zakonu. 
 
"Neophodno je da se pojedinačni izgrednici identifikuju i adekvatno procesuiraju, a nastala šteta nadoknadi. Pozivamo i nadležne institucije na delovanje kako bi se sprečili i potencijalni budući incidenti. Verujemo da je Gradska uprava, kao i druge institucije na teritoriji Grada, dovoljno efikasna i da može osigurati imovinu i bezbednost građana, ali i sopstvenih prostorija - prostorija mesnih zajednica", dodaje se u saopštenju.
 
Oni se, kako kažu, nadaju se da će Vučević održati reč datu u izjavi nakon ovogodišnjih junskih izbora za savete mesnih zajednica u kojoj je, kako podsećaju, rekao: "Grad Novi Sad je apsolutno spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama. Naša ruka saradnje pružena je i ka onim mesnim zajednicama u kojima nismo pobedili".
 
Otvoreno pismo potpisuju saveti mesnih zajednica "Liman 3", "Ivo Andrić" i "Liman".
  • Bojan

    13.10.2021 15:07
    @Марина

    Baš je zabavno gledati kako vam smrdija nestaje dok vi skičite u pelenama po fabrikama i s tacnama po hrvatskom primorju.
  • Peja

    13.10.2021 11:35
    Bas su nasli kome da se obrate,,,,,,
  • Марина

    13.10.2021 10:25
    Ogi @ Хаахх.. Наравно да латиничари треба да раде 20 сати дневно, ви бар имате алтернативу, немаЋке вапе за вама.... МИ остајемо овде, и наша деца, и то по сваку цену. Тако да се крајњи исход зна. Гледаћете Србију само преко нета, мада бих вам и то жестоко наплатила.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.