Rastu kovid brojevi: U Novom Sadu više od 5.200 obolelih, u Vojvodini trenutno 21.110

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.786 novih slučajeva kovida-19. Dan ranije taj broj je bio 1.630.
Rastu kovid brojevi: U Novom Sadu više od 5.200 obolelih, u Vojvodini trenutno 21.110
Foto: 021.rs
U Novom Sadu su registrovana 458 novoobolela, dok ih je dan ranije bilo 393. 
 
Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe starosti od 20 do 39 godina, a potom od 40 do 59 godina. Dominiraju nevakcinisane osobe.
 
U ovom trenutku u Vojvodini ima 21.110 registrovanih aktivnih slučajeva. 
 
Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.236.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji svih 45 opština i gradova situacija je vanredna.
  • @Zblanut

    14.10.2021 09:57
    A ti možda umesto da se zblanjuješ, možda da malo razviješ osećaj lične odgovornosti. Nisu te pljunuli na ulici, nego si se družio s njima u vreme epidemije, a i znajući njihove stavove, niko te nije terao. Tako da to krvoproliće možeš da usmeriš ka sebi, bilo bi u najmanju ruku pošteno.
  • @Laž

    13.10.2021 21:31
    Zao mi je ljudi koji su poverovali sarlatanima i antivakserima. Licno sam prisustvovao kada su trudnicu plasili i ubedjivali da se ne vakcinise. Na moj predlog da se trudnica konsultuje sa zdravstvenim radnicima odmah su krenuli da pricaju gluposti o teorijama zavere i slicno. Dosadili su mi vec agresivni antivakseri.
    Hocete da udjete u autobus, pravilo je da stavite masku, ta maska stiti druge od vas. U svojoj kuci radite sta hocete ali u civilizovanom svetu se pravila postuju.
  • @Laž

    13.10.2021 21:27
    Imate nezavisne podatke. U bolnicama srednje teski i teski pacijenti preko 95% nevakcinisani, manje od 5% su vakcinisani, uglavnom stariji sugradjani sa pridruzenim bolestima. Od preminulih preko 90% nevakcinisani.
    Talas sada traje duze i podaci su prilicno pouzdani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.