FOTO: Uređuje se deo Novog naselja, postavlja se igralište, sportski teren, teretana...

U toku su radovi na uređenju okoline Mesne zajednice "Gavrilo Princip" na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, u skladu sa projektom koji je pobedio na urbanističkom konkursu.
Projekat je pobedio na arhitektonskom konkursu Nova mesta, u okviru realizacije projekta Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture, a radove izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.
 
Ukupna površina je 4.680 kvadrata. Kako navode u ovoj upravi, na postojećem dečijem igralištu zadržava se multifunkcionalna sprava koja će biti reparirana, a planirano je postavljanje tartan podloge, kao i tri nova rekvizita (njihalica, vrteška, klackalica), prilagođena različitim uzrastima dece.
 
 
Multifunkcionalno igralište će imati dve celine i biće opremljeno rekvizitima. Jedan deo igrališta biće u funkciji basket terena, dok je u drugom delu predviđen prostor za rekreaciju, vežbanje i igru loptom. Igralište će biti ograđeno panelima koji su otporni na udarce, smanjuju nivo buke zbog odskoka i osiguravaju optimalno zadržavanje lopte.
 
Fitnes igralište biće postavljeno na podlozi od gumenih ploča, a sadržaće teretanu na otvorenom sa šest fitnes sprava, kao i dva stola namenjena za stoni tenis.
 
Osim devet standardnih klupa sa naslonom, predviđeno je postavljanje jedne kontinualne i jedne radijalne klupe. Građanima će takođe biti na raspolaganju 10 korpi za otpatke i držač za bicikle, kao i javna česma.
 
 
Lokacija će biti dodatno ozelenjena različitom sadnjom.
 
Za realizaciju ovog projekta opredeljeno je 48.6 miliona dinara, a radovi će biti gotovi do kraja godine.
  • Roshav

    14.10.2021 23:03
    ...
    На Новој Детелинари не живе деца.
    ///
    Nadjite mesto gde moze da se uradi ovako nesto na Novoj Detelinari? Sto ste kupovali stanove u kvartu koji nema nista osim ulica, garaza i betona? Da bi bili blizi centru celih 2km od Naseljcana koji imaju sve potrebno za normalan zivot?
  • ...

    14.10.2021 17:30
    ...
    На Новој Детелинари не живе деца.

  • Novosadjanka

    14.10.2021 15:43
    Novi Sad
    Lepo je kada se u gradu pravi nesto novo pravi, ali ne treba zaboraviti odrzavanje i uredjenje onoga sto vec postoji. Kada ce neko ko predlaze, odlucuje da se seti pranja i krecenja fasada unistenih navijackim grafitima, besmislenim imenima i zvrljotinama. Grad deluje propalo i opasno za zivot sa toliko ispisanim fasadama. Kako to nikom ne smeta!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.