Poslanici Skupštine Srbije izabrali 10 sudija, četvoro za Novi Sad

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas deset sudija za sudove u Novom Sadu, Surdulici, Beogradu, Zaječaru, Pančevu i Kragujevcu, od 17 kandidata koje je predložio Visoki savet sudstva.
Poslanici Skupštine Srbije izabrali 10 sudija, četvoro za Novi Sad
Foto: 021.rs
Za sudije Osnovnog suda u Novom Sadu izabrani su Mirna Vujičić Bursać, Marko Petrović, Jelena Obrenov i Miloš Sekulić.
 
Valentina Cvetković i Sunčica Cvetković izabrane su za sudije Osnovnog suda u Surdulici.
 
Za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu izabrana je Aleksandra Šućur, Prekršajnog suda u Zaječaru Gabriola Ivanov i Maja Šormaz za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu.
 
Za sudiju Privrednog suda u Kragujevcu izabran je Ilija Đorović. 
 
Skupština Srbije za sudije nije izabrala sedam kandidata čiji su predlog za izbor juče osporili poslanci poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" Dejan Kesar i Uglješa Mrdić.
 
Kesar je osporio predlog za izbor pet kandidata za sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a Mrdić još dva kandidata “zato što ne ispunjavaju osnovne bezbednosne kriterijume”.
 
Kesar je osporio izbor tužilačkog pomoćnika u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu Jelene Srdanović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Loznici, sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu Svetlane Jović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Beogradu Minu Borota Ristić, koja je predložena za sudiju u tom sudu.
 
Kesar je osporio i izbor sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Zaječaru Milijane Jovnaš, koja je predložena za sudiju u tom sudu, kao i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom apelacionom sudu Nataše Rubežić, koja je predložena za sudiju u Prekršajnom sudu u Kraljevu.
 
Mrdić je osporio izbor za sudije korisnica početne obuke na Pravosudnoj akademiji Nine Atanacković Sulomar, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Senti, i Milane Petrović, koja je predložena za sudiju Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci.
  • Tamara

    15.10.2021 14:43
    Sad mi je tek jasno da su sudije odabrane časno kad vidim jedno ime na spisku
    Bar nešto radimo dobro❤️
  • Dragan

    15.10.2021 10:50
    Sudije
    Ovoj Mirni je mama sudija, a Miloš Sekulić je znao šta i kako.
  • Gaga

    15.10.2021 10:37
    Poslanici?
    Dragi Poslanici Skupštine Srbije danas ćete da pričate sledeće, izglasaćete sudije imate listu ispred sebe, kad kažemo sad, svi stisnite dugme ili ako ne znate podignute ruke. Bravo, bravo, tako. Evo keksići.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti