VIDEO: Smehom do programera - kampanja kompanije IT Engine koja je nasmejala ceo grad

Poznato je da se IT sektor veoma brzo razvija i da je jedan od najpopularnijih kada je reč o odabiru željenog zanimanja.
Broj IT kompanija u Srbiji raste ali isto tako i njihova potražnja za programerima. Employer branding je sastavni deo baš te potrage za kadrovima, a da je to moguće uraditi skroz drugačije, tako da se ne pronađu samo IT kadrovi, i to na šaljiv način - pokazala je novosadska kompanija IT Engine. 
 
Krajem septembra na društvenim mrežama osvanuo je video sa temom "HR intervju sa Junior developerom", a nakon dve nedelje i intervju sa Seniorom. Glavni glumci skeča su Miloš Milaković i Nataša Mrđa, koji su na komičan način predstavili kako se ne drži razgovor za posao. 
 
Naime, kampanja je započela razgovorom za posao sa Juniorom (Miloš Milaković), u kojem je HR (Nataša Mrđa) pomalo nadobudna a kandidat je taj koji je na sve spreman samo da započne karijeru u IT industriji. Poruka na kraju videa glasila je "Ovako se NE DRŽI razgovor za posao. Dođi kod nas i vidi kako mi to radimo".
 
 
Zatim je na LinkedIn-u, Instagramu i Facebook-u IT Engine-a objavljen i drugi video, sa Senior developerom, u kom HR predstavlja najrazličitije benefite kako bi se kandidat odlučio za prelazak u kompaniju. Ovog puta, poruka na kraju videa bila je "Možda ne nudimo platu od 8.000 evra, ali svrati do nas da vidiš kako radimo".
 
 
Employer branding u IT-u na skroz drugačiji način
 
U IT industriji employer branding je od velike važnosti, budući da je veliki broj kompanija koje posluju u Srbiji u potrazi za novim kadrom. 
 
IT Engine je kompanija iz Novog Sada koja se već 10 godina bavi razvojem softvera i njihov tim trenutno čini 43 zaposlenih, a rade sa klijentima koji su najčešće iz Švajcarske, Holandije, Švedske, Nemačke, Amerike. 
 
Kampanja koja je pokrenuta krajem septembra izazvala je mnogo komentara na društvenim mrežama, a na koji način je tim iz IT Engine-a došao do ovakve ideje, rekao je CEO Bojan Zrnić.
 
"Želeli smo da nakon 10 godina postojanja bez marketinga i online oglašavanja uradimo nešto sasvim drugačije od onoga što je trenutno prisutno na društvenim mrežama. Ideja je bila da to predstavimo kroz šaljive video zapise i naš marketing menadžer, Milana Božičić, koja stoji iza kampanje, došla je na sjajnu ideju da radimo sa scenaristima Milošem Milakovićem i Vasilijem Glomazićem i njihovim timom, jer bi oni bili sjajni za našu ciljnu grupu. Tako je i bilo", rekao je Bojan Zrnić i dodao da je ideja za drugačiji pristup marketingu proizašla iz svakodnevnog rada sa kolegama koji uživaju u sjajnoj atmosferi, što i potvrđuje njihov moto "samo lagano".
 
Kako je reč o employer branding kampanji, na kraju oba videa nalazio se mejl hr@itengine.rs na koji svaki kandidat može da pošalje svoju biografiju, a za koje pozicije možete aplicirati pogledajte na IT Engine career stranici

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti