FOTO: Počelo novogodišnje ukrašavanje u Novom Sadu, prva Tanurdžićeva palata

Radnici JKP "Stan" počeli su danas da postavljaju novogodišnju rasvetu u Novom Sadu.
FOTO: Počelo novogodišnje ukrašavanje u Novom Sadu, prva Tanurdžićeva palata
Foto: 021.rs
Radnike su reporteri 021.rs zatekli u centru grada, a prvo su počeli sa stavljanjem dekoracije na Tanurdžićevu palatu.
 
Ovim je nastavljeno sa praksom da se novogodišnja rasveta kači već od polovine oktobra, jer je to prošle godine krenulo 27. oktobra, pre dve godine 12. oktobra, a 2018. ukrašavanje je počelo 16. oktobra.
 
Znajući da je procedura svake godina ista, za očekivati je da će radnicima Stana biti potrebno oko dve nedelje da postave skoro svu novogodišnju rasvetu.
 
 
Za novogodišnje ukrašavanje grada Novi Sad je predvideo da se upotrebi 15 miliona dinara, iako je prvobitno bilo manje, u visini prošlogodišnjih troškova od skoro 12,7 miliona dinara. Na poslednjoj sednici Skupštine grada su ovi troškovi povećani za 2.309.096. dinara, uz obrazloženje da je povećan obuhvat prostora na kojem se ukrasi postavljaju, što iziskuje i dodatne troškove. 
 
Novi Sad je kupio i nešto novih ukrasa u vrednosti od 14.809.491 dinara sa PDV-om. Ove ukrase će isporučiti "Ilumina" iz Novog Sada, koja je i prošle godine bila isporučilac novogodišnje rasvete. Ovogodišnje izdvajanje za nove urkase je za nešto više od milion dinara manje od prošlogodišnje cene.  
 
Više o rasveti koja će biti isporučena u roku od 40 dana možete videti OVDE.
  • .

    20.10.2021 06:49
    Alo, tek je oktobar.
    Leto se zavrsilo pre mesec dana samo!
  • Bolo

    19.10.2021 22:17
    Jedini lek
    Ukrasi treba jako da blješte da zaslepe narod da ne vidi jasno svakodnevicu.
  • Trtoš

    19.10.2021 22:16
    Kićenje u vreme umiranja. To mogu samo bezdušni ljudi. Ne mislim na one kojito rade, već na one koji su im to naložili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.