LSV: Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je hitnu reakciju nadležnih povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.
LSV: Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču
Foto: 021.rs
Na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo je preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo, prenela je Autonomija.
 
LSV navodi da je "žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu".
 
"Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti", saopštava ova stranka.
 
Ističu da "Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste".
  • trecasreca II

    25.10.2021 09:59
    a
    da nisu iz snsa?
  • Lacika

    25.10.2021 04:30
    Seseljisti
    Alo Canak baci, pa vojvoda ti je koalicioni partner? To je njegova politika, secas li se Hrtkovaca? Gde njega da hapsite...ne ide braca...ljutice ti se sef.
  • Mitke83

    24.10.2021 18:49
    Kako da ih hapse kad ih vi podrzavate...LSV=SNS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti