Sunce i dešavanja pomažu Novosađanima da prebrode utorak

Preživeli smo ponedeljak i sad je sve malo lakše.
 Sunce i dešavanja pomažu Novosađanima da prebrode utorak
Foto: 021.rs
Utorak nije ni po čemu poseban dan, on je tu usput, most do srede, koja kada dođe, stvari postaju vedrije, jer je petak na samo par koraka.
 
Ako ništa drugo, bar će nebo biti vedro.
 
Vreme
 
Vremenski uslovi u utorak biće slični kao i prethodnih par dana.
 
Jutarnja temperatura kretaće se između šest i 10 stepeni Celzijusa, a sunce će se stidljivo promaljati iza oblaka.
 
Maksimalna dnevna temperatura očekuje se oko 14 časova, kada će živa u termometru dostići 14 stepeni.
 
Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba.U jutarnjim satima izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. 
 
Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.
 
Dobro je znati i...
 
Zatvorena Kisačka ulica i dalje utiče na gužve u gradu, a kao da to nije dovoljno, od ponedeljka je izmenjen režim saobraćaja u delu Podbare, zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Rajkovića 29.
 
Za vreme radova privremeno će biti zabranjen saobraćaj u delu Ulice Đorđa Rajkovića, između ulica Jug Bogdana i Patrijarha Čarnojevića, uključujući i raskrsnicu Jug Bogdana i Đorđa Rajkovića.
 
Ulice Patrijarha Čarnojevića i Jug Bogdana biće "slepe" ulice i uvodi se dvosmerni režim saobraćaja u delu tih ulica između Tekelijine i Đorđa Rajkovića.
 
Ova izmena će trajati do 1. decembra.
 
Delovi Novog Sada, Luga , Veternika i Sremske Kamenice u utorak, 26. oktobra, neće imati struje
 
Bez struje će od 8:30 do 10:30 biti ulice Lenke Dunđerski (15-21), Paval Ivića (1-7), Boška Petrovića (2-8, 1-3), Aleksandra Benjaka (2-4) i Olge Hadžić 14 (lamela B1 i 16 lamela B2).
 
Opširnije o nestancima struje OVDE.
 
Gde ići?
 
Za jedan utorak, ponuda dešavanja u Novom Sadu je prilično dobra.
 
Ukoliko ste slobodni ili radite drugu smenu, vaš dan u Novom Sadu možete započeti već u 9 časova posetom interdisciplinarnoj izložbi "Probudimo strip" u Kulturnoj stanici "Mlin". Na izložbi će biti predstavljeni stripovi dece.
 
U 10 časova u Kulturnoj stanici "Svilara" otvara se za posete izložba "Iz dva ugla" povodom 25 godina od smrti Martina Jonaša i 20 godina od smrti Zuzane Halupove. Izložba donisi najbolja dela slikara kovačičke škole naivne umetnosti, i to ona koja do sada nisu bila predstavljena javnosti.
 
Sutra se obeležava i Dan Muzeja Vojvodine raznim kulturnim događajima u prostorijama muzeja. Početak sutrašnjeg programa zakazan je za 10 časova, kada će biti organizovana radionica za decu pod nazivom "Dunavska 35". Završetak programa planiran je za 19:30 kada će biti organizovan koktel.
 
Ukoliko se na vreme najavite na broj 021/6623-654 sutra od 18 časova možete da razgovarate sa pozorišnim rediteljem Nikitom Milivojevićem u Ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu.
 
U 19 časova počinje, sada već tradicionalni "Language club" u Radio kafeu (Miletićeva 45) na kom možete da usavršite poznavanje stranih jezika na zabavan način. U sklopu ovog događaja posetioci će osim upoznavanja drugih kultura uz čašicu pića imati priliku i da razgovaraju na engleskom, nemačkom, španskom, italijanskom, danskom, francuskom, ruskom, kineskom, poljskom, grčkom, turskom i arapskom jeziku.
 
Promocija romana "Esterhazijev lakej" Dušana Šimka zakazana je za 19 časova u kafeu "Zeppelin" na Keju žrtava racije. 
 
Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19:30 igra se predstava "Midlseks" u režiji Jovane Tomić.
 
Tu je i 41. NOMUS na kojem nastupa jedan od najtraženijih i najtalentovanijih umetnika sveta, Dmitrij Sinkovski. Sinkovski je violinista, dirigent i pevač (kontratenor). U njegovom svestranom umetničkom izrazu savršeno su objedinjeni ruski virtuozitet i italijanska kantabilnost. Na programu su, između ostalog, Bah i Vivaldi, a početak je zakazan za 20 časova u Sinagogi.
 
Ukoliko ste propustili...
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti