Pokrajinski sekretarijat: Zabrinuti smo zbog pretnji slovačkoj zajednici u Begeču

Pokrajinski sekretarijat za nacionalne manjine izrazio je zabrinutost zbog pretećeg pisma Slovacima u Begeču.
 Pokrajinski sekretarijat: Zabrinuti smo zbog pretnji slovačkoj zajednici u Begeču
Foto: Pixabay
"Povodom pretećeg pisma upućenog predstavnicima slovačke nacionalne manjine u Begeču, izražavamo žaljenje i zabrinutost, imajući u vidu da je reč o činu kojim se narušavaju dobri međunacionalni odnosi koji se već dugo vremena unazad grade i neguju u Autonomnoj pokrajini Vojvodini", navodi se u saopštenju Sekretarijata.
 
Ističu da jedno preteće pismo ne sme da dovede u pitanje "duh zajedništva, uzajamnog poštovanja raznolikosti i uvažavanja tradicije, običaja i svih osobenosti pripadnika nacionalnih zajednica koje žive na ovom području".
 
Apeluju na nadležne organe da učine sve što je u njihovoj nadležnosti, kako bi se što brže pronašli počinioci.
 
Podsetimo, Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Begeču nedavno je stiglo preteće pismo u kome se Slovacima iz tog mesta daje rok od dva-tri meseca da se isele u Gložan.
 
"Ako imate pameti odlazite! Ako nemate, čeka vas pakao kao naše Srbe na Kosovu! Lajčaku vodi tvoj smrad iz Begeča", pisalo je, između ostalog, u pismu begečkim Slovacima u kojem su poimence nabrojani i članovi više slovačkih porodica koje bi se morale iseliti.
  • Kradkal je dijagnoza

    27.10.2021 15:34
    Zabrinuti? Za svog člana, možda. Jednom radikal, uvek radikal. Pošast ste bili i ostali.
  • Banderaš

    27.10.2021 00:44
    Ološ
    Zabrinuti!? Nemojte da brinete,nego nađite taj ološ i dajte mu 15godina zatvora. Zabrinuti!?
  • Komša

    26.10.2021 19:12
    Zezaju narod
    To neka jajara od lokalnih političara i njihova ekipa prave tenzije gde ih nema da bi imali o čemu da pričaju i kao nešto da rade. Kao da ih je nenad obučavao. Znamo već koji parazit je u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti