Menja se plan za deo Karlovaca zbog gradnje vinarije i turističkih sadržaja

Na sednici skupštine Sremskih Karlovaca koja se održava danas usvojiće se izmenjen plan Ćušilova, na inicijativu vlasnika nekoliko parcela.
Menja se plan za deo Karlovaca zbog gradnje vinarije i turističkih sadržaja
Foto: 021.rs
"Inicijativu za izradu izmena i dopuna Plana je pokrenuo je "Mek trade service" d.o.o. Novi Sad, usled ukazane potrebe za stvaranjem savremenih sadržaja u okviru postojeće namene, tačnije savremenu vinariju sa pratećim sadržajima u vidu degustacione sale, vinske prodavnice, smeštajnih jedinica visoke kategorije, sauna i slično", navodi se u planskoj dokumentaciji.
 
Prema Odluci o izmenama i dopunama plana, postojeći objekti se zadržavaju, a predviđena je gradnja novih objekata koji moraju pretežno biti u službi turizma i ugostiteljstva.
 
Izmene i dopune plana su se sprovodile po skraćenoj proceduri, odnosno bez ranog javnog uvida. Javni uvid je trajao 15 dana, a javna prezentacija nije održana jer, kako se navodi u dokumentaciji, nije bilo zainteresovanih građana.
 
Procedura je ubrzana i kako bi investitor i pokretač inicijative mogao da konkuriše za dodelu sredstava za IPARD projekat koji ističe 29. oktobra, odnosno dan nakon sednice.
  • Miki

    02.11.2021 07:31
    O kakvim madjarima pričate. Firma je iz NS. Azemlja je kupljena od vlasnice iz Austrije znaci od stranaca.
  • Donald MekDonald

    29.10.2021 06:46
    Kikirki, hamburgeri, semenke
    Mek Trejd Doo? Pa ste ce ti da otvore tu, Mek Donalds? Jeri nema tu jednog karlovackog coveka koji bi to isto uradijo? Ej jesmo poludili i oslepili svi!

    Pozdravite vasu mamu!
  • Sremacki Trol Dobri

    29.10.2021 06:40
    praznodusni Karlovci
    Eto glasali ste, dobili ste, pa sad opet pognite glave i kicme gledajte i plačite vinari kad strani kapital lagano, "nogu pred nogu" i naočigled svih, uguši vaš teško stečeni višegeneracijski kapital... Zar to stvarno niko ne vidi? "Nije bilo zainteresovanih gradjana" pa hahaha Pa bolje da je onaj djubretar sa pocetka mandata ostao predsednik sa ovim sirotanovicem radi ko sta hoce...
    Ne treba Karlovi da budu Sent Andreja vec treba da budu ono što jesu - Sremski Karlovci... Al' ko mene da sluša? Ja sam izumrela vrsta...

    "Zrno po zrno, pogača"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti