Dosta je bilo: Vlast bi da rekonstruiše Spens, a nisu u stanju dve godine da srede olimpijski bazen

Predizborna kampanja novosadskih naprednjaka je počela megalomanski, a uključuje i nameru rekonstrukcije Spensa, smatraju u gradskom odboru pokreta "Dosta je bilo".
Dosta je bilo: Vlast bi da rekonstruiše Spens, a nisu u stanju dve godine da srede olimpijski bazen
Foto: 021.rs
Ovaj pokret reaguje na jučerašnji tekst 021.rs o tenderu Spensa za potpunu rekonstrukciju i sanaciju objekta, uz zadržavanje originalnog izgleda i funkcije.
 
U "Dosta je bilo" skreću pažnju na činjenicu da je lokalna vlast, suprotno ovoj nameri, pre tri godine razmatrala rušenje Spensa.
 
"Podsetićemo da je Gradonačelnik Miloš Vučević predlog rušenja tada branio rečima da su i Englezi imali hrabrosti da sruše stadion Vembli. Istog onog SPENS-a koji se, odlukom tadašnje i sadašnje vlasti, u februaru 2019. godine kreditno zadužio u iznosu od sto miliona dinara da bi isplatio otpremnine radnicima koji su trebali biti otpušteni kao tehnološki višak. Istog onog SPENS-a čiji zatvoreni bazen aktuelna vlast nije u stanju da rekonstruiše duže od dve godine, i da situacija sa bazenom neodoljivo liči na naslov nekada popularne serije 'Đekna još nije umrla, a a kad će ne znamo'. Istog onog SPENS-a čiji krov aktuelna vlast nije u stanju da sanira iako su imali devet godina vremena, pa se, u danima kada ima padavina, problem rešava plastičnim kantama... E, takav objekat će isti ti ljudi da rekonstruišu, da izgrade bazen za obuku neplivača, bazen sa skakaonicom, da ga učine energetski efikasnim", navode u pokretu.
 
DJB poručuje da Novosađane o ovim namerama vlasti "niko nije pitao iako se radi o trošenju javnih, budžetskih sredstava, a lako se prelazi preko činjenice da su Novosađani u značajnoj meri, pre 40 godina finansirali izgradnju SPENS-a putem samodoprinosa".
 
"Da postoji merna jedinica za vređanje inteligencije, ovakvi predlozi bi bili, sasvim sigurno, na gornjim granicama. Gradska vlast bi, pre svega, trebalo da reši problem energetske efikasnosti objekta i sanacije neispravnih delova konstrukcije objekta. Takođe, gradska vlast bi morala što pre da unapredi komercijalne sadržaje, jer vrhunska lokacija i snažan odnos koji žitelji Novog Sada imaju prema SPENS-u mogu da donesu mnogo bolje ekonomske rezultate od onih koje SPENS trenutno ima. Nakon prvobitne euforije, koja je pratila otvaranje novih tržnih centara, vreme je da SPENS vrati svoj stari značaj i sjaj. Moglo je nešto od toga da bude urađeno i do sada, ali se kosilo sa interesima i planovima vlasti, i aktuelne, i prethodne. Kosilo se sa interesima koje imaju građani Novog Sada", poručuju u DJB.
 
Pokret zaključuje da aktuelna vlast nema ideju kako da reši probleme u kojima je SPENS, ali ni kapacitete da nešto izvede u, kako kažu, razumnom roku.
 
"Bez promene vlasti u Gradu, i dolaska onih koji su iskreno zainteresovani da učine nešto u interesu građana i na koje neće moći da utiču neformalni centri moći i imaoci krupnog, a sumnjivo stečenog kapitala, neće se rešiti nijedan aktuelni problem u Novom Sadu", zaključuju u novosadskom odboru "Dosta je bilo".
  • Voja

    29.10.2021 12:34
    SPENS
    Jedino je rešenje privatizacija.Svaki model koji se plasira je čista manipulacija budžetom i radnim mestima.
  • Razbibriga

    28.10.2021 14:53
    @Toma
    Na tvom mestu bi pre posetio ocnog, pa tek onda sve ostalo u zivotu...samo kazem!
  • Komsija

    28.10.2021 14:04
    Simpatizer SNS-a
    Hvala vam sto postojite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti