Otvoreni silosi i skladišta austrijske kompanije RWA u Rumenki

Austrijska kompanija RWA otvorila je danas u Rumenki silose i podna skladišta za poljoprivredne proizvode, kapaciteta 16.000 tona semenske robe.
Kako je saopšteno prilikom otvaranja, naredne godine biće započeta izgradnja doradnog centra, a plan je da ceo projekat, vredan više od 15 miliona evra, bude završen do 2026. godine i u njemu će raditi 20 radnika.
 
"Pre tri godine pregovarali smo o ovoj investiciji u Pokrajinskoj vladi, i ovo je važan signal jer je jedna ovako značajna austrijska kompanija odlučila da uloži novac u Srbiji", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Austrijska kompanija jedan je od lidera u trgovini merkatilnom robom, semenima, mineralnim djubrivima i sredstvima za zaštitu bilja.
 
"Vojvodina je najpovoljnija pokrajina u Evropi za ulaganja u poljoprivredu, ponosni smo što smo ovde, imamo velike planove za nastavak poslovanja u Srbiji", kazao je generalni direktor RWA Rajnhard Volf.
  • anonimas

    30.10.2021 16:56
    @Neko iz mase
    Bravo za komentar podrska!
  • Neko iz mase

    30.10.2021 11:23
    @cluffas
    Mozda to nije tako lose? Bolje oni nego Arapi i Turci. A na kraju krajeva su ovi regioni i pripadali njima pre kolonizatora
  • Banderaš

    30.10.2021 10:03
    Ološ
    Još jedan dokaz da nas vode najlošiji đaci i najveći lopovi. Mi imamo najveću proizvodnju NE GMO soje u evropi,vrhunski svetski kvalitet. Veliki kvalitet čiste pšenice,izuzetno čiste sorte kukuruza i nikome u srbiji nije palo na pamet da investira i napravi skladišta i više od 500 000tona i umesto da se srbija obezbedi sa hranom,a da se višak prodaje kada cena na berzi poraste,srbi su toliko bahati,nezainteresovani i lenji,da su austrijanci uskočili na naše tržište i da će gotov proizvod,rezultat muke i truda naših seljaka odkupljivati po bagatelnim cenama,a onda istu robu prodavati po višestrukim višim cenama na svetskim berzama. Takvu nezainteresovanost drzavnih činovnika vidim kao vrhunsku izdaju nacionalnih interesa srbije i očigledan je primer korupcionih poteza srpskih političara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti