Akcija čišćenja na Fruškoj gori, učestvovali i strani studenti

U akciji čišćenja koju je na Fruškoj gori organizovala Erazmus studentska mreža Novi Sad u saradnji sa Nacionalnim parkom "Fruška gora" prikupljeno je više od 100 kilograma različitog otpada.
Akcija, u kojoj su, pored domaćih, učestvovali i strani studenti koji borave na studijama u Srbiji, počela je okupljanjem na Popovici nakon čega su učesnici skupljali otpad duž staza za šetanje i obišli Popovičko jezero, Kraljevu stolicu i Orlovo bojište.
 
"Ideja koja nas je vodila tokom organizacije ove akcije nije samo bila da skrenemo pažnju na probleme sa zagađenjem u životnoj sredini i kako možemo da utičemo na njihovo rešavanje, već da stranim studentima predstavimo prirodne lepote ovog kraja i pružimo im priliku da doprinesu lokalnoj zajednici", navela je Ivana Banjac iz Erazmus studentske mreže.
 
Akciju je podržala Delegacija Evropske unije, koja je, kao deo zelenog dogovora, do sada u Srbiji uložila više od 400 miliona evra, sa ciljem da Evropa postane klimatski neutralan kontinent do 2050. godine.
 
"Pitanje zaštite životne sredine ne možemo vezati samo za pojedinačnu zemlju, jer odnos prema njoj utiče na sve nas, gde god se nalazili. Zato mi je drago da mogu da doprinesem tome dok sam ovde u Srbiji", naveo je Marko Gasperoni iz Pezara u Italiji, koji trenutno studira u Srbiji.
  • novosađan

    31.10.2021 15:26
    izazov
    Organizatori NP Fr. gora i "Invictas chellenge" su uništili proširenjem ( sečom stabala) i dovođenjem velikog broja trkača koji su na sve strane bacali smeće. Od flašica sa vodom, sokova, čaša, ambal. za lanč pakete. Ovo je dugo posle takmičenja stajalo u šumi.
  • switzerland

    31.10.2021 15:08
    Tamo gde je narod vaspitan nema potrebe za ovakvim akcijama.
  • Anti Putin@

    31.10.2021 14:41
    Da
    Nam svaki dan poklone tonu suvog zlata..ta NATO Evropa ..ono zlo sto je Srbima napravila od Krajine do Kosova...nadomiriti ne moze...(sto se tice ekologije) Bombardovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti