Po drugi put se niko nije javio za radove na uređenju bloka na Beogradskom keju

Uređenje bloka kula na uglu Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja ponovo je prolongirano jer nije uspeo ni drugi javni tender za izbor izvođača radova, saznaje 021.rs.
Po drugi put se niko nije javio za radove na uređenju bloka na Beogradskom keju
Foto: 021.rs
Kako se može videti iz odluke Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nabavka nije uspela jer nije bilo ponuđača za posao koji je procenjen na 30 miliona dinara bez PDV-a. 
 
Mada se UGZI-ju redovno dešava da poneki tender ne uspe, ovaj slučaj je nesvakidašnji jer se ne radi o komplikovanim radovima nego prvenstveno parternom uređenju slobodnih površina između stambenih zgrada, tako da je čak i čudno što nema građevinskih firmi koji bi ovo uradile. 
 
Za sada nema informacija kada će UGZI ponoviti tender, ali je sve izvesnije da će biti prebačeni za narednu godinu jer je ostalo malo vremena do kraja 2021.godine, računajući da za tenderski postupak treba bar mesec dana. 
 
Podsetimo da je prema projektu predviđeno uređenje blokovskih površina i prateće infrastrukture u delu oivičenom Beogradskim kejom, te ulicama Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. 
 
Radovi će obuhvatiti uređenje pešačkih staza, režijskih saobraćajnica u dužini od 40 metara, rekonstrukciju sportskog terena i dečijeg igrališta, postavljanje kanti, klupa i držača za bicikle, kao i nove javne rasvete. Takođe, srediće se i 4.100 kvadrata zelene površine.
  • pape

    03.11.2021 08:11
    Pa di smeju...
    ... kad ne umeju!
  • Kanalizacija

    02.11.2021 17:46
    Na keju smrdi kanalizacija
    Kanalizacija koju ce mirisati i stanari buduceg Galensovog "Kej rezidensa" a ciji se strasno ruzan miris siri i dalje ka Ribljoj pijaci bi morala pod hitno da se preseli nize, van stambene zone. Jezivo je.
  • Bolo

    01.11.2021 19:45
    Ni javni tender ne pomaže
    Nije dovoljno para pošto ni jedan bata nije zainteresovan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti