Preminuo Ivan Davosir, vlasnik novosadskog "Fanatika" i pionir planinskog biciklizma u Srbiji

Ivan Davosir, vlasnik poznate novosadske biciklističke radnje "Fanatic" i bivši selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciklizmu, preminuo je u 61. godini života.
Davosir je rođen u Novom Sadu, 26. avgusta 1961. godine. 
 
Klub za planinski biciklizam "Fanatic" osnovao je 1993. godine, što je bio prvi klub te vrste u Srbiji i šire. Davosir je od "Fanatica" napravio najtrofejniji domaći klub, čiji su takmičari bili i okosnica reprezentacije.
 
I sam je bio najtrofejniji takmičar u planinskom biciklizmu, osvajajući više puta Kup Jugoslavije, prvenstva Jugoslavije i Srbije, Fruškogorski planinsko-biciklistički maraton, a osvajao je i medalje na Svetskom kupu u masters kategoriji. 
 
 
Bio je i dugogodišnji organizator Fruškogorskog planinsko-biciklističkog maratona. 
 
Svoj trag ostavio je i tako što je bio selektor reprezentacije u planinskom biciklizmu, gde je podneo ostavku zbog neslaganja sa načinom funkcionisanja Biciklističkog saveza Srbije. 
 
 
Od Davosira se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i poklonici biciklističkog sporta u Srbiji.
  • Milan

    22.12.2021 22:11
    Svaka cast
    Ima boga, evo bas izguglao da proverim ko je taj sto celom gradu prodaje comando i mamba petarde. Evo mi kod zgrade kao da bombe pucaju.. Nadam se da je na pravom mestu gde idu svi koji ne misle na svoje okruzenje i druga ziva bica. Sto se kaze djavo dodje po svoje.
  • Djačko igralište

    05.11.2021 11:38
    Porodici saučešće!
    Družili smo se na Djačkom igrali basket,pričali o biciklizmu i raznim drugim temama.Bio je interesantan čovek.
  • Djačko igralište

    05.11.2021 08:04
    Porodici saučešće!
    Družili smo se na Djačkom igrali basket,pričali o biciklizmu i raznim drugim temama.Bio je interesantan čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti