FOTO: Pogledajte kako će izgledati novi svetleći ramovi, 3D slova i javni časovnici u Novom Sadu

Svetleći ramovi i 3D slova, ljuljaške, Trg jarbola, javni časovnici i novi, drugačije obeleženi pešački prelazi neke su od novina koje će se uskoro naći na ulicama Novog Sada.
Reč je o novim elementima vizuelne komunikacije u sklopu obeležavanja titule Evropske prestonice kulture, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Efekat koji nadležni žele da postignu postavljanjem ovih objekata je jačanje precepcije o Novom Sadu kao gradu kulture.
 
"Stvaranje vizuelnog senzibiliteta Novog Sada obezbediće informativne table, novoobeleženi pešački prelazi, table dobrodošlice, plan grada Novog Sada - city map, putokazi, nove table sa nazivima ulica, informativne table za hotele, slova 'Novi Sad', kao i Trg jarbola, javni časovnici, ljuljaške savremenog dizajna, paviljoni i ramovi za kadriranje grada. Svetleće table informativnog karaktera naći će se na fasadama istorijskih, kulturnih i umetničkih ustanova ili na platoima ispred ovih objekata", navode u upravi.
 
 
Table dobrodošlice biće postavljene na ulaznim i izlaznim pravcima grada, uključujući svetleća 3D slova "Novi Sad", a pri ulasku u Grad iz pravca Temerina biće postavljeni svetlosni ramovi postavljeni na beton kod Rodića.
 
 
"Radi bolje orijentacije, na odabranim lokacijama biće montirane svetleće dvostrane mape grada, ali i putokazi, informativne table za hotele i nove table sa nazivima pojedinih ulica. Za informisanje građana o tačnom vremenu biće zaduženo sedam dvostranih i devet četvorostranih digitalnih javnih časovnika. Kako bi se bezbednost pešaka podigla na najviši nivo, pešački prelazi u užem centru grada obeležavaju se tako što se bele oznake uokviruju crnom bojom, a ovakvo idejno rešenje doprineće autentičnosti pešačkih prelaza u Novom Sadu i boljoj uočljivosti istih", dodaju u resornoj upravi.
 
 
U parkovima će biti postavljene nove ljuljaške, kao i ramovi za kadriranje grada. Na dve lokacije biće postavljena konstrukcija drvenog paviljona u okviru koje će se naći klupe i žardinjere sa zelenilom, a kako je 021.rs već pisao, u Limanskom parku će biti postavljen Trg jarbola sa ukupno 49 umetničkih zastava na isto toliko jarbola.
 
 
"Zahvaljujući informativnom, edukativnom i kreativnom dizajnu planiranih vizuelnih elemenata, Grad Novi Sad će sa svojim sugrađanima i posetiocima komunicirati bez reči. Na ovaj način doprineće se postizanju vizuelnog identiteta evropske prestonice kulture, kako bi se Novi Sad izdvojio u odnosu na ostale gradove, opravdao titulu koju je poneo i postao poželjna destinacija za turiste", zaključuju u Gradu.
 
 
Nabavka i montiranje svih predviđenih objekata koštaće Grad 224,8 miliona dinara. Detaljnije o Trgu jarbola i kako je on planiran čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Te

    07.11.2021 21:59
    Pare
    Ste trebali poslati u neku os srpskih enklava u žici...tim postupkom bi dokazali da je NS grad kulture
  • Paraskeva

    07.11.2021 15:10
    Kakvo je ovo stavljanje crvenog karmina na krezavu vilicu
    Neka dodju da vide na sta lici jedna strana Bulevara Kralja Petra I, preko puta Masinske skole, nema komada betona, sve razorano, nakrivljena cela ulica, trebaju ti stule da prodjes, kanalizacija ubija od smrada, a kamioni koji dolaze na gradilista razvaljuju sve sto stignu, nemas vise gde stopu da stavis
  • /

    07.11.2021 15:01
    /
    @Multikulturalnost?
    u ubu i cacku ces naci latinicu.
    ovo se samo u vojvodini siri srbija u strahu od autonomije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.