VIDEO Radovi u Isidorinoj gimnaziji pri kraju; Mirović: Kašnjenje, ali su radovi kvalitetni

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Gimnazije "Isidora Sekulić" blizu su kraju, sa kašnjenjem od oko godinu dana.

Za sve ovo vreme, đaci nastavu pohađaju u Srednjoj mašinskoj školi.

Reč je o jednoj od najskupljih zajedničkih investicija koju zajedno finansiraju Grad Novi Sad i Pokrajina, koji su uložili 365 miliona dinara. 

 
Kako je 021.rs već pisao, posao adaptacije i rekonstrukcije cele gimnazije, sa nadogradnjom jedne etaže, krajem 2019. godine dobile su firme Tron Tex, Intec, Buck i Neo inženjering. Ugovor je potpisan na vrednost od 239,4 miliona dinara bez PDV, sa rokom završetka posla od 493 dana, a škola je iseljena u januaru 2020. godine.
 
Nadležni su danas obišli završetak radova i zaključili da su obe strane zadovoljne.
 
"Učenici i nastavnici ne samo da su dobili nove učionice, nego je postojeći objekat kompletno renoviran, opremlјen najsavremenijom tehnologijom, potpuno klimatizovan, tako da sada imaju najbolјe uslove za nastavu. Cilј nam je da uredimo i dvorište ove gimnazije, za koju svake godine raste interesovanje za upis", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
 
Đaci će se u klupe vratiti u drugom polugodištu, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Objekat je rekonstruisan sa nadogradnjom jedne etaže, ugrađen je lift, rekonstruisani su podovi, krov i fasada, kao i adaptacija svih sanitarnih čvorova i zamena stolarije.
 
"Radovi u okviru ove važne investicije, samo jedne u nizu koju zajednički realizuju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, privode se kraju što znači da će se u drugom polugodištu đaci Gimnazije 'Isidora Sekulić' vratiti u svoje klupe. Objekat je potpuno rekonstruisan, dograđen, prilagođen deci sa posebnim potrebama i ovo je još jedna lepa slika, rezultat našeg zajedničkog rada i pokazatelj da sve što smo planirali i realizujemo", poručio je Mirović.
 
 
Mirović je mišljenja da je najbitnije da su radovi završeni i da je ispoštovano sve što je traženo.
 
"Radovi su se produžili preko roka za koji možemo da smatramo da je realan, ali morate imati u vidu da su prvo u toku veliki i obimni građevinski radovi u zemlji, da je porasla cena građevinskog materijala na tržištu sigurno najmanje 30 odsto, u proseku, u zavisnosti od strukture građevinskog materijala i vrste, a da smo i u toku radova radili dodatno projektovanje za postojeće elemente. To ih na neki način malo oslobađa krivice, ali ja ne volim da se, kada se nešto uradi kvalitetno, prema projektu, vraćamo na staro", poručio je predsednik Pokrajinske vlade.
 
Direktorka "Isidorine" gimnazije Ružica Vukobratović zahvalila se Gradu Pokrajini na uloženom novcu.
 
"Novi prostor će poboljšati redovnu nastavu i naše vannastavne aktivnosti, kojih imamo čak 38. Dobili smo specijalizovanu učionicu za pripremnu nastavu za takmičenja, biblioteku i pet novih učionica, kao i lift za učenike sa invaliditetom", rekla je Vukobratović.
  • Max

    10.11.2021 10:45
    mafijaši
    Miroviću, vi i vaša vlast ste već nebrojeno puta dokazali da ste nesposobni za takve projekte, a veoma sposobni za projekte "leva ruka desni džep"! Jednom rečju - banda!
  • Gonzo

    09.11.2021 17:04
    Prema slikama deluje da je plafon na dograđenom spratu bar za metar niži nego na postoječim spratovima. Da li je trebalo tako ili se malo kraduckalo?
  • NS

    09.11.2021 15:03
    E ako je Mirovic rekao da su kvalitetni radovi, smesi se spens 2...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti