Pastorka Igora Bečića vlasnica dela Futoškog parka, ćerka u vili Park otvorila dom za stare

Pastorka i ćerka predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igora Bečića odnedavno su vlasnice parcele usred Futoškog parka, vile Park i doma za stare smeštenog u tom objektu.
Pastorka Igora Bečića vlasnica dela Futoškog parka, ćerka u vili Park otvorila dom za stare
Foto: 021.rs (ilustracija)

Kako piše portal VOICE, vila sa više od 1.000 kvadrata korisne površine na parceli većoj od 2.000 kvadratnih metara, u novosadskom parku koji je spomenik prirode treće kategorije, u rukama je Bečićeve 27-godišnje pastorke Jovane Andrijević.

Jovana Andrijević i njena firma BMJ Logistic Novi Sad u vlasništvu imaju parcelu u Futoškom parku i vilu, a dvadesetrogodišnja Bečićeva ćerka Bojana Bečić, to jest njena firma BMJ Vila Park, u tom objektu otvorila je dom za stare. 

Kako se navodi u tekstu, jedan od najvećih novosadskih hotela – hotel Park, koji se nalazi pored vile, ima pravo korišćenja na parceli u državnom vlasništvu u Futoškom parku. Grad Novi Sad takođe ima pravo korišćenja na parceli na kojoj se prostire ovaj park. Unutar parkovskog kompleksa samo firma BMJ Logistic ima pravo vlasništva, ne računajući Elektrovojvodinu koja poseduje trafostanice.
 
Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada 4. oktobra ove godine odobrila je firmi BMJ Logistic izvođenje radova na rekonstrukciji poslovne zgrade za koju nije utvrđena delatnost radi privođenja tog prostora nameni – domu za stara lica. Uprava za urbanizam bila je ekspeditivna u ovom predmetu – rešenje o izvođenju radova donela je za četiri dana, piše VOICE.
 
Redakcija VOICE-a obratila se Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) s pitanjem u čijem su vlasništvu bile pomenute parcele i vila pre nego što su dospele u ruke firme BMJ Logistic, međutim odgovor još nije stigao. Pitali su i koja je vrednost tog zemljišta i objekta. 
 
Igor Bečić je Agenciji za sprečavanje korupcije podneo imovinsku kartu u kojoj je naveo da poseduje trosobnu kuću od 69 kvadrata, dvosobnu kuću od 28 kvadrata, kao i pomoćni objekat od 20 metara kvadratnih. Za sve te nekretnine naveo je da ih je dobio u nasledstvo. Prijavio je i njivu od pet ari i 88 metara kvadratnih i građevinsko zemljište od četiri ara i 84 metara kvadratnih, što je takođe nasledio. Na spisku je i stan od 91 metra kvadratnog, gde je kao osnov sticanja navedena kupovina. Taj stan nije naveden u imovinskoj karti iz 2019, kao ni u prethodnim. 
 
Bečić je, kao narodni poslanik, Agenciji prijavio i mesečna primanja: 130.000 dinara ima kao službenik u "Srbijagasu", 30.000 dinara mesečno dobija u Skupštini Srbije, a 8.000 dinara mesečno prima na ime invalidnine ratnog vojnog invalida. Naveo je da kao narodni poslanik u Skupštini Srbije platu prima od avgusta 2020, a kao službenik u Srbijagasu od 2013. godine. 
 
Bečić, koji je i nekadašnji potpredsednik Skupštine Srbije, na pitanje VOICE za komentar rekao je da nije u situaciji da daje izjave.
  • Ljilja M-Z

    09.09.2023 07:18
    Nije Zlato Sve Što Sija
    Divno renovirana zgrada. Prelepa pozicija. Prijatno osoblje. Uprava doma ... nemam reči.

    Mama je izašla posle 4 meseca, kost i koža. Male porcije. Uglavnom hleb i čaj za doričak i večeru. Ni malo pažnje se ne daje ishrani za dijabetičare.

    Mamine kućne negovateljice su bivše radnice doma.

    Da je jedini dom u NS, ne bi ga ni neprijatelju preporučila.
  • s&c

    09.01.2022 08:21
    Infaltilni
    Nisu krivi negativci, nego mi infatilni koji smo ih pustali, kako rece Veliki Djole !
  • Limanac

    13.11.2021 19:50
    Gariša
    Što da ne radi tako kad mu se MOŽE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti