VIDEO: Muke Novosađana s komšijom koji je napunio stan smećem, zvali policiju zbog smrada

Stanari Mileve Marić 14 prošle nedelje su morali da zovu policiju i vatrogasce jer su posumnjali da nesnosni smrad iz stana na trećem spratu nije samo od smeća koje je komšija nagurao unutra.
VIDEO: Muke Novosađana s komšijom koji je napunio stan smećem, zvali policiju zbog smrada
Foto: 021.rs
Gomila smeća je ispala iz stana kada su vrata obijena, a policajci i vatrogasci nisu išli dalje jer nije moglo da se prođe. U međuvremenu, pojavio se i komšija koji živi u tom stanu, pa nije bilo potrebe za akcijom. 

Intervencija nije pomogla građanima, jer je velika količina smeća i dalje u stanu i hodniku ulaza. Oni su za 021.rs da u poslednje dve godine imaju problem sa komšijom, koji je napunio stan raznim otpadom. Pozivi inspekciji, Centru za socijalni rad i drugim službama nisu urodili plodom.

Osim što je hodnik zgrade na trećem spratu pun otpada, ulazom se širi nesnosan smrad. Pokušaji "Ciklonizacije" da suzbiju razne bube i glodare nisu uspeli.
 
Koliko smeća ima u stanu najbolje se videlo prilikom intervencije prošle nedelje, kada je deo otpada ispao u hodnik nakon što su vrata obijena. Vatrogasci i policajci nisu ni pokušali dalje da uđu, a prisutni su bili u čudu kada je komšija uspeo da prođe dalje od vrata. 
 
 
Najviše štete je bilo kad se ispostavilo da su stanari tri ulaza u Mileve Marić imali uvećane račune za vodu, jer je kod komšije bila odvrnuta slavina za toplu vodu.
 
"Primetili smo da imamo veliku potrošnju tople vode na računima pre nekoliko meseci. Na naše žalbe majstori iz Novosadske toplane su sve pregledali, sve instalacije oko zgrade i u zgradi, kao i sve stanove sem tog i nisu nigde našli da curi. Problem je, naravno, što je svih šezdesetak stanova na jednom brojilu. Tek sada kada su vatrogasci i policija obili vrata, videlo se da njemu u kupatilu curi topla voda. Zvali smo majstore i zavrnuli su spolja cev. Sada smo, izgleda, barem rešili problem sa toplom vodom", kaže upravnik zgade Marin Mateković za 021.rs.
 
Upravnik zgrade za 021.rs dodaje da su pokušali da pričaju sa komšijom, a kada to nije vredelo, krenuli su da zovu inspekciju, policiju, komunalnu miliciju, Gradsku kuću, Centar za socijalni rad i koga god su se mogli setiti, ali da ništa nije postignuto.
 
"Mene su čak iz nekih državnih službi zbog predmeta koje su pokrenuli, verovatno po našim prijavama, zvali da pitaju gde mogu da ga nađu da mu uruče valjda poziv ili šta već. Kako da znam gde je, kad ga ni mi ne viđamo, a i u stan ne može da se uđe. Ovo što se sada dogodilo, dolazak vatrogasaca i policije zbog nesnosnog smrada, jer smo pomislili da se komšiji nešto dogodilo, postalo je vrhunac. Pogledajte samo hodnik ispred njegovog stana, to je puno smeća. Inspekcija je samo dolazila, napiše neko rešenje, okači ga na vrata, a on ga samo skine i to je to", dodaje upravnik. 
 
Mateković dodaje da stanari apeluju na grad i njegove službe da, ako treba, sednu za sto i zajedno rade, jer dok se prebacuje odgovornost s jednih na druge, ništa se neće postići. Reporter 021.rs je pokušao da nađe vlasnika, ali u dva navarata nije bilo nikoga u stanu. 
 
 
U gradskoj upravi su nam povodom ovog slučaja ponovili informacije o intervenciji od prošle nedelje, ne pominjući ništa o tome da su im se građani i ranije obraćali.
 
Kako je navedeno u gradskoj inspekciji, komunalni inspektor je 4. novembra izašao na teren i zapisnikom konstatovao da je korisnik stanja živ i prisutan u njemu, kao i da je počinio deponovanje smeća u stanu i hodniku zgrade.
 
Tom prilikom mu je naloženo da ukloni stvari, a kako to nije urađeno, inspektor je 8. novembra doneo rešenje da se to uradi u roku od tri dana. 
 
Stanari ne veruju da će ovo rešenje išta promeniti, jer su već imali slične reakcije inspekcije, a poslednji put u julu ove godine. Međutim, ništa nije pomoglo, jer se sve svede na kačenje papira na vrata stana.
  • Branmir

    13.11.2021 20:30
    INSTITUCIJE
    S obzirom da institucije ne deluju moraju se gradjani organizovati, proglasiti sebe za instituciju i uzeti stvar u svoje ruke!
  • Komša

    13.11.2021 18:17
    Žalosno
    Imamo mi u Petrovaradinu u Majurskoj ulici jednog takvog, ispred kuće napravio deponiju i drži gomilu pasa od kojih deca nemogu mirno proći ulicom. Zvao sam više puta komunalce, zoohigijenu pandure i nikom ništa, prođe 20 godina.
  • Ilke

    13.11.2021 15:10
    Delije 1989
    Schewara reaguj!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti