Sređuju se još tri fasade u centru Novog Sada

Zavod za zaštitu spomenika kulture završio je tender za obnovu fasada još tri zgrade u centru Novog Sada i to u vrednosti većoj od 29,3 miliona dinara sa PDV-om.
Sređuju se još tri fasade u centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Ovo je nastavak višegodišnjeg ulaganja u obnovu fasada i krovova starih zdanja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada.

Samo ove godine je za te namene izdvojeno 300 miliona dinara iz gradskog, republičkog i pokrajinskog budžeta. 

Poslednjom javnom nabavkom su dogovorene rekonstrukcije fasada i krovova u Dunavskoj 8 i 10, koje će trajati 120 dana, kao i na Trgu Marije Trandafil 12, čiji je rok 240 dana. 

Posao je pripao grupi ponuđača i to "Ornament-investinženjering" iz Beograda, koji je nosilac posla, "Prima idea" i "Vukins" iz Novog Sada, kao i "Jugogradnja", "Ninković company", "Dekorat"  i "Gramar" iz Beograda. 
 
Cena radova za Dunavsku 8 je 5,8 miliona, za Dunavsku 10 je 7,9 miliona, a za Trg Marije Trandafil 12 više od 15,5 miliona dinara sa PDV-om.
 
Pre dve nedelje završen je tender za obnovu Velike kasarne u Prote Mihaldžića u Petrovaradinu, kao i najstarije kuće u Novom Sadu, takozvane Špilerove kuće, koja se nalazi u Ulici Vladimira Gortana. Za rekonstrukciju Velike kasarne koja će trajati 200 dana izdvaja se više od 73,4 miliona dinara, dok će obnova Špilerove kuće, koja će trajati 150 dana, koštati 28,8 miliona dinara sa PDV-om. 
 
Ove radove izvode iste firme koje su i na poslednjem tenderu bile jedini ponuđači.
 
Dodajmo i da već traju radovi u Jovana Đorđevića 3 i 9, koji se takođe izvode u sklopu projekta obnove fasada, a koji su vredni 13,8 miliona dinara sa PDV-om. Ove radove takođe izvode gorepomenute firme. U toku ove godine već su obavljene popravke na Bulevaru Mihajla Pupina 11, 13, 15 i 17 po ceni od 27,7 miliona dinara. 
 
Rekonstruisan je i deo Vojne bolnice na Trgu vladike Nikolaja 4 i 5, kao i zgrada u Beogradskoj 21, po ceni od 88 miliona dinara. Za Leopoldovu kapiju i kapije velikog šanca na Hornverku izdvojeno je 11 miliona dinara sa PDV-om. U ovim radovima učestvovali su "Dekorat", "Gramar", "Niković company", "Ornament-investinženjering", "Jugogradnja" iz Beograda i "NPN" i "Prima idea" iz Novog Sada.
 
Iako do sada nije dat zvaničan presek koliko je za proteklih pet godina izdvojeno novca radi obnavljanja fasada i krovova starih zdanja u podnožju Petrovaradinske tvrđave i u centru grada, računica je da je za tu namenu do sada izdvojeno oko 600 miliona dinara. 
  • .

    16.11.2021 08:22
    Čak 3 fasade!
    Wow, uspesi SNS režima su legendarni.
  • G. J

    16.11.2021 06:19
    G. J
    Ozgor gladac,ozdol jadac!!! Umesto sto farbate zar niste videli da voda izlazi iz temelja na vise kuca!
  • Marta

    16.11.2021 06:09
    Ha!
    Potemkimova sela! Daleko od toga da fasade ne treba da budu sredjene, ali da se ne lazemo, sve su to privatni stanovi otkupljeni za porciju ribe, a nekada su bile privatni dimovi Novosadjana, pa im je to nacionalizivano. Stoga, isti ti koji su ih dobili za dzabe, sad dobijaju i besplatno sredjivanje fasade. A ti stanovi ne mogu da se vrate pravim vlasnicima! Strasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti