Muškarac u automobilu preprečio put novinarki i snimatelju N1 iz Novog Sada zbog Linglonga

Nepoznata osoba u automobilu preprečila je put novinarki N1 televizije Kseniji Pavkov i snimatelju Aleksandru Milanoviću, posle celodnevnog izveštavanja iz Zrenjanina.

Osoba je na nekoliko minuta blokirala prolaz ekipi N1 televizije iz Novog Sada. 

Sve se dogodilo u utorak, na izlazu iz industrijske zone Zrenjanin jugoistok. Tokom jučerašnjeg dana u Zrenjaninu su se, kod gradilišta Linglonga, pojavili crni džipovi i nepoznata lica koja su sprečavala članove nevladinih organizacija da priđu radnicima iz Vijetnama, koji žive i rade u lošim uslovima. 

Kako je N1 objavio, muškarac kineske nacionalnosti fotografisao je registarske tablice službenog vozila, snimao ko se nalazi u automobil i razgovarao sa nekim telefonom. 
 
Vozilo je bilo pančevačkih registracija, ali novinarka i snimatelj nisu uspeli da vide broj registarskih tablica. N1 je naveo da će obavestiti nadležne organe o ovom slučaju. 
 
Udruženje novinara Srbije saopštilo je da protestuje zbog pokušaja zastrašivanja ekipe TV N1 i traži da policija utvrdi ko je i po čijem nalogu preprečio put automobilu u kom su se nalazili novinarka i snimatelj, te ko ih je fotografisao, a potom im posle nekoliko minuta omogućio prolaz.
 
Novinarska ekipa nije mogla juče da priđe barakama u kojima su smešteni radnici iz Vijetnama. Iako prethodna dva puta nije bilo smetnji, ovom prilikom ih je u tome onemogućilo privatno obezbeđenje.
 
Po rečima direktora vesti televizije N1 Igora Božića, radi se o zabrani slobode kretanja, jednom u nizu incidenata u poslednjih nedelju dana.
 
"UNS podseća da je u junu ove godine protestovao zbog ometanja snimanja televizijskoj ekipi Njuzmaks adrija ispred fabrike guma Linglong koja se gradi u okolini Zrenjanina. UNS očekuje brzu policijsku istragu i pratiće odgovor nadležnih u okviru Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Vladine Radne grupe za bezbednost novinara", navode u Udruženju novinara Srbije.
  • Ana

    19.11.2021 07:45
    Robovlasnika u zatvor
    Ovog treba u zatvor za lisavanje slobode kretanja 500 radnika kao i ove novinarske ekipe. S kojom slobodom svi u lancu trgovine ljudima koji su se pojavili na snimcima medija snimaju sve one koji im prilaze, sa ociglednom namerom da njihov identitet ostane zabelezen kako bi ih kasnije preko korumpiranih sluzbi ove drzave maltretirali!? Ej, nije van ovo Kina!! Srbija je u Evropi. Neverovatno je koliko smo degradirani u poslednjih 10 godina, od jedne pro Evropske zemlje postali smo Kineska kolonija.. nesto mora da se menja, a svi zapravo znamo sta
  • lazo

    18.11.2021 06:44
    obratite
    se svevisnjem
  • lazo

    18.11.2021 05:40
    pametnjakovic
    grebator maloserbski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti