Počinje da radi novi semafor u Veterniku

Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i Ulice Nova 1 u Veterniku danas, 18. novembra u 10 časova biće pušten u redovan rad.
Počinje da radi novi semafor u Veterniku
Foto: 021.rs

Prethodno je testiran probni period na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju, napominje Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je efikasnije odvijanje saobraćaja, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko izrazito frekventne saobraćajnice.
Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Novosadskim putem, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Detektorska najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza.
 
Kako bi se omogućilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodiljama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije apeluje na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.
  • Zoran

    18.11.2021 16:12
    Laz
    Sto lazete-kada evo ne radi ni u 16h a kamoli od 10h
  • ns

    18.11.2021 10:14
    a ostali
    Svakako lepa vest ali sve to spada u redovne investicije.
    S obzirom da se Novi Sad spojio sa Veternikom i Futogom odavno, postavlja se pitanje ŠTA SE DO SADA ČEKALO?
    Zašto kod svakog autobuskog stajališta (u oba smera) nije postavljen semafor sa tasterom i tako pojačala bezbednost pešaka a naročito dece???
    Na raskrsnici Novosadskog puta i Stevana Sinđelića redovno dolazi do nesreća
    Nažalost najčešće su u pitanju deca školskog uzrasta koja pri izlazu iz autobusa koji ide za Veternik/Futog pretrčavaju ulicu da bi došli do Stevana Sinđelića jer niko od vozača neće da ih pusti
    Posle JGSP vozači redovno ubrzaju tj udare po gasu.
  • Dragan

    18.11.2021 10:01
    Ah
    Sramna vest u 21 veku se otvara semafor.Eh komunisti koji nisu otvarali semafore a postavili ih u Srbi zvanično preko 30.000 nisu znali da koriste za promociju već su smatrali da je to normalno i prirodno postaviti semafor.Uzgred u malim mestima Japana nema semafora(ima samo u magistralnom ulici).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti