Obradović prozvao Čanka: Bilo bi dobro da neko iz SNS zauzda koalicionog partnera

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović prozvao je predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, nakon postavljanja velikog transparenta na kojem piše da je Ratko Mladić zločinac.
Obradović prozvao Čanka: Bilo bi dobro da neko iz SNS zauzda koalicionog partnera
Foto: 021.rs

Na sedištu LSV u Novom Sadu jutros je postavljen dvospratni transparent "urpljan krvlju" i uz poruku da je Ratko Mladić ratni zločin osuđen za genocid.

Ispod su bile dodate reči predsednika LSV Nenada Čanka: "Uostalom, je*o mu ja mater, kao i onome kome je on heroj". 

Fotografiju transparenta je na Tviteru podelio Čanak, uz reči da se "politika i opozicionarstvo u Srbiji ne mere time 'ko je za ili protiv Vučića' nego 'da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci'".
 
Lider Dveri Boško Obradović odgovorio je na ovaj Čankov tvit.
 
"Bilo bi dobro da neko iz SNS zauzda koalicionog partnera iz gradske vlasti u Novom Sadu ili da Služba opomene Čanka da radi samo ono što mu je rečeno, a ne da solira, jer Novi Sad nije Cetinje i antisrpske ideje ne mogu proći u Srbiji. Ovakve poruke su veoma opasne i štetne", naveo je Obradović.
 
Nekoliko sati nakon što je postavljen, transparent je skinut. Čanak je naveo da ga je oborila rulja, a da ga policija nije štitila. Kako je dodao, "u Novom Sadu, divljana je slobodna". 
 
Odgovarajući na jedan tvit, Čanak je napisao da LSV nikada nije bio ni u kakvoj političkoj koaliciji sa SNS, "jer je to nemoguće".
 
"U Pokrajinskoj vladi naročito. Igor Mirović je pre 30 godina predlagao za naše sugrađane 'sendvič u šake, u stočne vagone, pa u Mađarsku ili Slovačku'. Sa njim u koaliciju? Sve su to laži kojima se služi 'prava opozicija' da bi nas diskvalifikovala, jer ne smeju da odgovore na pitanja: Jesu li Karadžić i Mladić heroji ili zločinci? Da li razgovarati sa Prištinom i o čemu? Da li je Bosna i Hercegovina jedinstvena i celovita država? Da li postoje Crnogorci i Bošnjaci kao nacije?", napisao je Čanak.
Kako je dodao, jedino gde imaju kontakt sa Srpskom naprednom strankom je Novi Sad.
 
"Imamo kontakt sa SNS na komunalnom nivou u Novom Sadu, oko funkcionisanja grada, u kome ipak svi zajedno živimo. O političkim temama, nema ni razgovara", zaključio je Čanak.
  • 002211

    23.11.2021 12:48
    Šta se ti mešaš? Beži.
  • ff

    22.11.2021 10:40
    ali...
    Ratko Mladić jeste ratni zločinac. Naime, postoji presuda o tome. Gospodine Obradoviću, u ovoj priči problem ste Vi. Ako je za Vas normalno da se nenaoružani civi ( da, jedninu sam stavio ) ubije i da za to nema odgovornosti, onda ste Vi ozbiljno oboleli. Ako za Vas zločini jedne strane opravdavaju zločine druge strane, onda ste Vi ozbiljno oboleli. Dakle, ozbiljno oboljenje tog tipa, po meni, Vas ne čini opozicijom, već upravo naprotiv, čini Vas izglednim koalicionim partnerom politički stranaka sličnim Vama. Ko bi to mogao biti, pitam se?
    Problem u natpisu je nepriličan vokabular i taj deo jeste za osudu. Ima kulturološki ispavnijih načina da se saopšti svoje ne slaganje.
  • raca

    19.11.2021 17:10
    Nije nego
    Lako se sprdati, lako se podsmevati , e moj Čanak od tebe nema većeg ratnog zločinca za srbe i srpstvo, hoćeš da kažeš da si za muslimane i ustaše koji poklaše toliko naroda SRAM TE BILO DUPETA KOJE NOSIŠ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.