Vrtić "Krcko Oraščić" na Klisi počeo da radi

Novi vrtić "Radosnog detinjstva" u Orahovoj ulici "Krcko Oraščić" na Klisi počeo je sa radom.

U njemu će boraviti deca uzrasta od jedne do tri godine i od tri godine do polaska u školu.

Na toj lokaciji izgrađen je objekat na tri nivoa, ukupne površine 2.620 kvadrata, uređeno je dvorište, izgrađene su okolne saobraćajnice, pešački prelazi i staze, kao i parking mesta, a rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreže, atmosferska kanalizacija i postavljeni su stubovi javnog osvetljenja.
Direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marijana Popov je istakla da je izuzetno ponosna na kolektiv koji radi u novoizgrađenom vrtiću.
 
"Kolektiv je veoma mlad, ali i visoko motivisan za rad. Za samo mesec dana, od kad su prva dečica počela da dolaze u vrtić, naše vaspitačice su se sa mnogo entuzijazma potrudile da sve zablista punim sjajem. Nadam se da će i drugi vrtići čija je izgradnja u planu biti ovako lepi", rekla je Popov.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni vrtić i poručio da je ovo najlepši vrtić koji Novi Sad ima trenutno, uključujući i moderan objekat i opremu.
 
"Savremeni koncept podrazumeva da svih 12 soba imaju sopstveni izlaz, a u njih je smešteno 14 grupa sa gotovo 300 upisane dece. U njemu radi mnogo novozaposlenih vaspitačica, pedagoga i drugih koji učestvuju u procesu čuvanja i vaspitanja predškolske dece. Vrlo sam zadovoljan što na Klisi, Slanoj bari i u Vidovdanskom naselju nemamo više listu čekanja, što je revolucionarno. Nastavljamo da gradimo nove vrtiće i u Veterniku, na Adicama i Sajlovu, a proširili smo vrtić u Kaću, što ćemo uraditi i u Kovilju", rekao je Vučević.
 
Za vrtić je izdvojeno skoro 400 miliona dinara. 
  • 30

    20.11.2021 15:29
    30
    Posle 35 godina a od sns posle 9 god

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti