ANKETA: Veliki broj predloga za ime novog parka u Novom Sadu, glasajte za najbolji

Novosađani će odlučivati o imenu novog parka između Novog naselja i Detelinare. Na poziv 021.rs da se predloži ime, stiglo je 1.000 predloga.
ANKETA: Veliki broj predloga za ime novog parka u Novom Sadu, glasajte za najbolji
Foto: 021.rs

Za nepuna dva dana stigli su brojni predlozi za ime novog parka u Novom Sadu. Portal 021.rs zaustavio je predlaganje kada je brojka popunjenih upita na našem sajtu dostigla 1.000. Uz to, na društvenim mrežima, kao i na sajtu 021.rs, stiglo je gotovo 600 komentara u vezi sa ovom temom. Veliki odaziv pokazuje da Novosađani žele da se njihov glas čuje. 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je, prilikom otvaranja, Novosađane da predlože ime za novi park i čiju bi skulpturu želeli da vide u centralnom delu. 

Od brojnih predloga izdvojili smo one koji su se najčešće pojavljivali, s namerom da što više Novosađana učestvuje u procesu odlučivanja. Predloge koji dobiju najviše glasova 021.rs će proslediti nadležnim organima sa molbom da se isti razmotre prilikom odlučivanja o imenu.
 
Ubedljivo najveći broj učesnika predložio je da novi park bude nazvan po Đorđu Balaševiću, te da se kraj jezera nalazi njegova skulptura, iako će novosadski kantautor dobiti muzej kraj Dunava. Dosta građana je predložilo da park i skulptura budu posvećeni naučnici Milevi Marić Ajnštajn, po kojoj je nazvana ulica na Novom naselju. Treba ukazati i na to da će Mileva Marić Ajnštajn dobiti park, koji će se nalaziti u blizini kuće njene porodice, u Kisačkoj ulici.
 
Građani su predlagali da park dobije ime Evropa, s obzirom na to da se površina nalazi kraj Bulevara Evrope, ali i zato što će Novi Sad u narednoj godini biti Evropska prestonica kulture. Ovo je najviše i približno tome kako se parkovi u Novom Sadu zovu (Futoški, Kamenički, Dunavski...). Takođe, među predlozima su se često pojavljivali i nazivi kao što su Detelinarski i Novonaseljski park. Građani smatraju i da bi pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju trebalo da se oduže time što će novi park biti nazvan njemu u čast.
 
Pred vama su dve ankete, jedna za naziv, druga za skulpturu, koje će za glasanje biti otvorena u narednih nedelju dana. 
 
Supersurvey
 
Glasajte i za skulpturu:
 
Supersurvey
  • Milena

    15.12.2021 00:31
    Ime parka
    Park nek se zove Neven, a skulptura neka bude cvet.
  • Ivan

    01.12.2021 07:19
    A na primer
    Što se ne bi zvao park Milunke Savić?
  • Stevsn NS

    28.11.2021 16:01
    Zaslužni građani
    Svetozar Draža Mihajlović
    Ostavio neizbrisiv trag u Judo sportu za Srbiju, Vojvodinu, Novi Sad.
    PS: a i zvuči lepo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.