Usvojen rebalans - pokrajinski budžet uvećan za 800 miliona dinara

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su rebalans pokrajinskog budžeta, na osnovu čega će budžet za 2021. godinu biti uvećan za 800 miliona dinara.
Usvojen rebalans - pokrajinski budžet uvećan za 800 miliona dinara
Foto: 021.rs
To znači da će umesto prvobitne projekcije od oko 75 milijardi, pokrajinski budžet za ovu godinu nakon tri rebalansa iznositi 82,5 milijarde dinara.
Kako je rečeno u Pokrajinskoj vladi, to se objašnjava povećanim prihodima, prvenstveno od poreza na dobit pravnih lica
Fiskalni deficit će i nakon današnjeg rebalansa ostati na projektovanih 3,7 milijardi dinara.
 
Najveći deo uvećanja budžeta Vojvodine biće iskorišćen za nastavak izgradnje i opremanja zdravstvenog instituta "Kamenica 3" sa PET centrom.
 
Većina poslanika danas je podržala plan proširenja brane na Tisi kod Novog Bečeja zbog povećanja robnog prometa sa Mađarskom, a glasali su i za izveštaje o poslovanju Garancijskog i Fonda za razvoj poljoprivrede.
  • NSCitizen

    01.12.2021 09:50
    Šta je Skupština APV?
    Ovu vašu informaciju treba dopuniti i jednom vrlo bitnom stvari a to je da je Skupština APV na ovoj sednici donela i odluku o prenošenju dela svojih nadležnosti iz oblasti zdravstva na Vladu AP Vojvodine.Znači Skupština Vojvodine razvlašćuje samu sebe u nadležnostima koje su joj poverene Statutom APV.U prevodu najviše zakonodavno telo u Vojvodini nezakonito i protivustavno i protivno Statutu prenosi deo svojih nadležnosti ( u ovom slučaju zdravstva a neki drugi put će odlučiti da prenese i neka druga prava)na Vladu Vojvodine kao izvršnu vlast.Ovo je klasičan primer kršenja Ustava i Statuta Vojvodine.Po toj logici Skupština može preneti na Vladu sva ovlašćenja i to je onda kraj i ono malo demokratije.Jer čemu bi onda služila Skupština i izbori za narodne predstavnike kada Skupština može Vladi da poveri bilo koju nadležnost.To bi bio uvod u diktaturu.Pozivam pre svega pravnu struku ali i ljude od ugleda kao i opozicione stranke (naravno one koje nisu u sprezi sa vlašću) da reaguju.Treba pokrenuti postupke pred Ustavnim sudom za ocenu Ustavnosti i zakonitosti ovakvih odluka i obavestiti međunarodne institucije o ovom "demokratskom"potezu režima u Srbiji.A sve to je urađeno kako bi se lakše i brže proguralo dodatnih 800 miliona dinara za nastavak radova na Kamenici 3.Kako je uopšte došlo do toga da su potrebna toliko velika dodatna ulaganja.Odgovor znaju svi oni koji se ugrađuju u ovaj posao na direktan ili indirektan način.Ovo je svakako i pitanje za uspavano tužilaštvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti