Objavljeno uputstvo za sve koji će sutra učestvovati u blokadi Mosta slobode

Organizatori blokade Mosta slobode, koja je najavljena za sutra u 14 časova, sada su objavili uputstvo za učesnike protesta.
Objavljeno uputstvo za sve koji će sutra učestvovati u blokadi Mosta slobode
Foto: 021.rs
Pod nazivom "Uputstvo za Novi Sad", uputstvo sadrži 11 saveta kako se pripremiti za protest.
Na uputstvu je i slogan događaja "Novi Sad uStaje protiv nepravde". 
Šta se sve savetuje učesnicima pročitajte u nastavku:
 
 
Organizatori su pozvali Novosađane da se okupe u što većem broju i da time iskažu "solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka".
 
"Zbog usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije, svesno stajemo na branik odbrane ustavnosti i pravde. Svi ćemo biti solidarni i zajedno pod sloganom 'Novi Sad uStaje protiv nepravde'", naveli su ranije organizatori, tj. različite građanske inicijative i aktivisti.
 
Putevi širom Srbije bili su blokirani i u subotu za nama u znak protesta zbog donošenja Zakona o referendumu i narodnim inicijativama, kao i Zakona o eksproprijaciji.
 
U Novom Sadu blokiran je Varadinski most sa novosadske strane, a za razliku od ostalih gradova, skup u Novom Sadu obezbeđivale su isključivo specijalne jedinice za razbijanje demonstracija.
 
Na protestu u Novom Sadu, prilikom blokade, priveden je aktivista Miran Pogačar, koji je nedugo zatim pušten. 
  • Momir

    04.12.2021 23:13
    Botovi svuda
    Najgori mogući ljudi su male ulizice,botovi i sendvičari. Bolje abortus nego radjati takve. Bot bot botinaaaa
  • Marko

    04.12.2021 19:18
    Ustanak
    https://youtu.be/tmPFkjjD93I
  • Објашњење

    04.12.2021 10:27
    Видим да неко спомиње Мишелук и болницу. До Мишелука се долази линијом 9а, која иде преко Варадинског моста, и онда кроз Рачког, тако да ова блокада ништа не спречава. Може се преко Варадинског и колима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti