Otvorena izložba slika dece sa autizmom

Izložba slika dece sa autizmom otvorena je danas u Promenadi.

Autori slika su deca sa autizmom iz udruženja "Društvo za osobe sa autizmom Novog Sada" i humanitarna berza knjiga "Volim knjige".

Izložbu organizuje Udruženje "Život kao inspiracija",  u okviru projekta "Provodim dan - kako najbolje znam".

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković rekla je da je izuzetno važno da svi zajedno skrenemo pažnju na njih, njihovo uključivanje u svakodnevni život, i da pre svega utičemo na smanjivanje diskriminacije.
 
"Pravilnim odnosom prema takvim ljudima, u smislu jedne podsticajne klime, kako u porodici, tako i šire, pozitivno delujemo na njihov razvoj i uklapanje u društvenu sredinu. Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku i nastoji da u punoj meri pruži podršku svima koji se bave obezbeđivanjem boljih uslova za život osobama kojima je potrebna dodatna podrška", rekla je Koković.
 
Predstavnica Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Julijana Stanisavljević je rekla da je cilj obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom da se akcijama, kao i institucionalnim delovanjem, doprinese boljem položaju osoba s invaliditetom. Ona je takođe dodala da osobe sa invaliditetom imaju podršku ovog Sektora svih 365 dana u godini.
 
Otvaranje izložbe je obeleženo i nastupom flautista, učenika Muzičke škole "Isidor Bajić" Katarine Teofanov i Uroša Grbića, kojima se pridružio i Robert Gabdrakipov saksofonista, iz Društva za podršku osobama sa invaliditetom.
  • Инвалид

    10.12.2021 19:36
    Дес Нови Сад
    ,"Ona je takođe dodala da osobe sa invaliditetom imaju podršku ovog Sektora svih 365 dana u godini."
    Кад је већ тако, подржите инвалиде, бивше раднике фирме Дес Нови Сад којима држава преко власника државних институција од којих град Нови Сад има највећи власнички удео, дугује 5 плата, годишње одморе, стаж... Радници су добили правоснажну и извршну пресуду у фебруару ове године и још увек нису исплаћени.
    Кад већ толико бринете о инвалидима, реагујте.
  • Neli

    03.12.2021 23:15
    Šansa
    Predivno su deca naslikala i kamo lepe srece da se ima vise razumevanja za njih i njihove roditelje, da se cesce obilaze domovi u kojima su mnogi od njih tuzno ostavljeni. U medjuvremenu, grad Subotica bira da finansira neki spomenik a ne klizaliste za deciji hokejaski tim, toliko
  • milicica

    03.12.2021 22:27
    izvinjavam se
    Gospodji Kokovic sto sam je preimenovala u zamenicu a samo je savetnica, a cula sam informaciju i da je radila u boravku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.