Vučević: Dogodilo se najbrutalnije nasilje nad normalnim životom građana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević reagovao je povodom današnjih događaja u Novom Sadu, kada je prilikom blokade Mosta slobode došlo i do tuče.
Vučević: Dogodilo se najbrutalnije nasilje nad normalnim životom građana
Foto: 021.rs

Vučević je na društvenim mrežama objavio da su "zdravlje i životi Novosađana važniji od jeftinog politikanstva i svakog pokušaja da se zaustavi normalan život".

Po njegovim rečima, ono što se danas dogodilo u Novom Sadu, pod "plaštom navodnog ekološkog protesta" predstavlja "najbrutalnije nasilje nad normalnim životom koje je moglo da proizvede i tragične posledice". 

"Današnja blokada mosta Slobode nije ništa drugo nego blokada bolesnih građana da najkraćim i najbržim putem stignu do Kovid bolnice, ili do nekog od tri Instituta u Sremskoj Kamenici, kako bi dobili neophodnu lekarsku pomoć. Za neke je tih sat vremena blokade bilo životno važno. Za nekoga je moglo da bude i fatalno. Zaista je bilo mučno gledati teror ubedljive manjine nad većinom koju čine normalni i pristojni ljudi. Zastrašujuće su bile slike blokade najvećeg i najfrekventnijeg mosta u gradu, saobraćajne žile kucavice koja spaja sremsku i bačku stranu grada. Jezivo je šta su stanovnici Novog Sada danas morali da trpe zbog nečijeg bezobrazluka i bahatosti", napisao je Vučević.
 
On je naveo da je most blokiralo "ni 0,3 odsto od ukupnog broja stanovnika Novog Sada", te da su svi bili "taoci jedne minorne grupice navodnih i nasilnih ekologa". 
 
"Njihovo je lično pravo da budu barabe i zgubidani, ali nemaju pravo da blokiraju most i pesnicama nasrću na one koji im se suprotstave. Nemaju pravo da ugrožavaju normalan život i funkcionisanje u gradu od oko pola miliona stanovnika. Oni nemaju pravo to da rade! I drago mi je što su maske pale, što su Novosađani mogli da se uvere da ovo nema nikakve veze sa brigom o građanima i ekologijom, da su vedete protesta koji se navodno organizuje zbog Rio Tinta isti oni koji su ga doveli u Srbiju - predstavnici bivše vlasti. Još jednom su pokazali koliki su licemeri", dodao je gradonačelnik Novog Sada. 
 
Po njegovim rečima, "nijedna blokada, nijedna laž neće moći da oduzmu pravo građanima da na izborima odlučuju o tome kome će dati poverenje".
 
"U Novom Sadu nasilnici nikada neće postati heroji! Iskreno žalim zbog svih problema koje je građanima danas nanela grupa onih koji su blokirali most Slobode, neustavno i nezakonito, pri tome preteći da ugroze i ljudske živote. Posebno zabrinjava to što njih nije zadovoljila samo blokada mosta, već su krenuli dalje u besciljnu 'šetnju' i blokiranje saobraćaja na gradskim bulevarima", zaključio je Vučević.
 
Podsetimo, na današnjem protestu u Novom Sadu došlo je do sukoba između demonstranata i grupe momaka koja je izašla iz kola na mostu i koja im se usprotivila. 

Komentari 200

  • lakomije neuki

    08.12.2021 21:55
    da dogodilo se
    Dogodilo se verbalno nasilje jednog pojedinca i brutalno nasilje sistema i traje vec desetak godina.
  • Јесен

    08.12.2021 13:25
    Рио Тинто
    Треба сви да подржимо Рио Тинто или било коју другу фирму која се бави тим послом, уз примену мера за заштуту животне средине. Ако не дозволимо ископавање литијума имаћемо разне притиске, јасно је да не можемо спречити богате да узму оно што су наумили. Организатори блокаде путева се боре да они буду ти који ће дозволити ископавање руде, треба напунити празне џепове. Кад дођу на власт демократски ће признати да су грешили у осуди Рио Тинта.
  • Sale

    08.12.2021 11:27
    Bandere
    Falice nam bandera..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti