FOTO: Iz kanalizacije na Detelinari izvučena velika količina vlaknastog materijala

Ekipe "Vodovoda i kanalizacija" su danas u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije.
Kako napominju u ovom preduzeću, situacija je kritična u celom gradu. 
"Kako kanalizaciona mreža ima izuzetan značaj, još jednom apelujemo da se u nju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe i svi treba da budemo svesni da nesavesno ponašanje može prouzrokovati zagušenje, izlivanje i ogromnu štetu na kanalizacionom sistemu. Iz tog razloga neophodno je da se odgovorno ponašamo i otpad odlažemo na propisana mesta jer samim tim štitimo kanalizacioni sistem, koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada", kažu u "Vodovodu".
 
Ovo su stvari koje nikako ne smeju da završe u wc-šolji: 
 
- vlažne maramice,
- kuhinjski ubrus,
- štapići za uši,
- ulošci i tamponi,
- najlon čarape,
- stari lekovi,
- masnoća i ulje,
- flasteri,
- cigarete,
- gumene rukavice i
- zaštitne maske.
 
Takođe, u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja. 
 
"Ovo je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a 'Vodovod i kanalizacija' pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima. Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad", zaključuju u ViK-u. 
  • Tako je

    10.12.2021 10:33
    Ne gospodine, ja sam sebi dao pravo da kritikujem jednu osobu koja se potpisivala sa "Zoran" jer je napisala glupost i potom svoju glupost branila veoma agresivno, i kritikujem potom i vas koji slepo držite istu stranu i bez argumenenata napadate mene jer osećate pripadnost istoj društvenoj grupi sa pomenutim te moje jasno i argumentovano pisanje doživljavate pretnjom. Vi ne umete razlikovati argumentovanu kritiku od one koje to nije, vaše "kritike" se svode na "2+2=5", "kritikovao bi i Nikolu Teslu" i "sve što kažeš drugom to si u stvari ti" - nezrele izjave koje je veoma zabrinjavajuće čuti iz usta punoletnih osoba, a kojih se vi čak ni ne stidite.
    Vas nekolicina niste "svako" niti imate ijednu zajedničku intelektualnu osobinu sa Nikolom Teslom, da se poredite sa njime je ogoljen narcisizam. To što kritikujem vaše adolescentske "mudrolije" ni na koji način ne znači da bih kritikovao Nikolu Teslu jer se on nije u svojim odraslim godinama ponašao kao pubertetlija. A mišljenja sam da biste ga baš vi kritikovali jer ste već pokazali da nikako ne volite ako je neko više u pravu u nečemu od vas, što bi on bez svake sumnje bio. Lepo jedna izreka kaže da Srbi opraštaju sve osim uspeha i pametnijima od sebe. Meni je žao što ste takvi, iako je to posledica pogrešnog vaspitanja i lošeg obrazovanja za šta vi niste krivi, takvom problemu nema kraja jer ćete vi i svoju decu vaspitavati na isti način jer ne znate za bolje. Tmurna je budućnost ove zemlje sa takvom većinom. Ostajte dobro.
  • Velja

    09.12.2021 18:07
    @Tako je


    Kako vas ne mrzi da pisete ove romane?
    Vi sebi dajete za pravo da svakog kritikujete ali ucini li to neko s vama odmah pisete roman o vasoj dobroti i o tome kako su svi drugi glupi.
    Dobro je neki citalac dole napisao da biste vi i Nikoli Tesli nasli manu.
  • Tako je

    09.12.2021 16:36
    @Velja
    Izvinite što ću primetiti da vas nekolicina ovde ni izbliza ne predstavljate značajan uzorak svetske populacije a ponajmanje ste se istakli u poštenju. Počev od gospodina koji misli da zato što je London "metropola" to znači da u Novom Sadu možete bacati u kanalizaciju šta vam padne na pamet jer se njihov pojam "čistoće" razlikuje našeg te potom reaguje krajnje agresivno prema onome ko mu ukaže da to nije tako, do vas koji se toliko grčevito držite za tu nisku prečku društvene lestvice koju ste zauzeli da ste zaista uvereni da je jedini način da se popnete više ne unapređivanjem sebe i prihvatanju i učenju na sopstvenim greškama i nedostacima već unižavanjem onih koji su to već uradili, a što manifestujete adolescentskim i besmislenim floskulama koje izbegavaju suštinu u nedostatku argumenata.
    Od velike mudrosti "2+2=5" do te silne gordosti gde sebe stavljate ni manje ni više nego rame uz rame sa celim svetom i sami sebi procenjujete nivo poštenja ili mentalnog zdravlja, iako toga niste svesni, diskusija koja je počela od trivijalnosti i završila ovde gde jeste svakom antropologu jako lepo i verno opisuje kako taj vaš inadžijski mentalitet tako i razloge zašto je Srbija na začelju Evrope. Žao mi je što nema izgleda da se ovo promeni, od Rajsovog pisma do danas je prošlo skoro 100 godina a slobodno je moglo biti i juče napisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti