Gradi se nova fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Vasa Stajić"

U toku su radovi na izgradnji nove fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Vasa Stajić".
Gradi se nova fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Vasa Stajić"
Foto: 021.rs (Grad Novi Sad)

Po rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, na to se čekalo još od pedesetih godina prošlog veka, odnosno od izgradnje same škole, jer je projektom bio predviđen mnogo veći projekat.

Kako je dodao, vrednost radova je više od 200 miliona dinara.
"Reč je o trogodišnjem finansiranju, a očekujemo da ćemo 2023. kompletno završiti posao. Sala će imati 1300 kvadratnih metara, biće izgrađene i tribine, pa će moći da se organizuju, pre svega, školska takmičenja. Đaci više neće morati da izlaze napolje da bi išli u fiskulturnu salu. Sportski tereni u dvorištu ostaju, a treba da sredimo fasadu i drvenariju na starom objektu. Pre par godina smo završili nadogradnju dela ove škole sa dva sprata, u šta smo, zajedno sa Pokrajinom, uložili gotovo 100 miliona dinara. Osnovnu školu 'Vasa Stajić' pohađa gotovo 1000 đaka, u 35 odeljenja, što pokazuje da Adamovićevo naselje raste, a uskoro ćemo obići i Medicinsku školu koju takođe proširujemo", dodao je Vučević.
 
Direktorica škole Zorica Đurić izrazila je nadu da će zgrada, koja je sagrađane još 1956. godine, u bliskoj budućnosti biti kompletno sređena. 
  • Goran

    07.12.2021 07:22
    Bivši učenik
    Išao sam u tu školu krajem osamdesetih i početkom devedesetih. Sećam se veoma klizavog parketa u fiskulturnoj sali. Nisi mogao da pošteno potrčiš koliko je bio klizav.
  • /

    06.12.2021 21:02
    /
    sa ovakvim bagerom se ne zida
  • LIMAN2

    06.12.2021 17:29
    SRAMOTA
    Bolnica za 4 meseca!
    A obična fiskulturna sala za3 godine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti