Hirurg dr Dragan Nikolić na čelu Kliničkog centra Vojvodine

Dosadašnji upravnik Urgentnog centra dr Dragan Nikolić biće na čelu Kliničkog centra Vojvodine, nezvanično saznaje 021.rs.

On će upravljati najvažnijom zdravstvenom ustanovom u Vojvodini nakon što je dosadašnja v. d. direktorka Edita Stokić podnela ostavku.

Odluka još uvek nije zvanično doneta, ali izvori 021.rs navode da neko mora da menja dr Editu Stokić, koja je podnela ostavku i trenutno se nalazi na bolovanju.

Nikolić je vaskularni hirurg koji ima više od 20 godina stručnog rada na Klinici za vaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. Osim u KCV, Nikolić je angažovan i u privatnoj praksi.
 
Njegova oblast stručnog delovanja je opšta, vaskularna, transplantaciona hirurgija i mikrohirurgija krvnih sudova. Ima više od 16 godina iskustva u naučno-istraživačkom radu iz oblasti bioloških i medicinskih nauka. Predavač je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je doktorirao 2015. godine. 
 
Portal 021.rs uputio je Kliničkom centru Vojvodine pitanja u vezi sa postavljanjem Nikolića na funkciju v. d. direktora ove zdravstvene ustanove, ali do objavljivanja teksta odgovor nije stigao. 
 
Podsetimo, već dve nedelje traje napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke. 
 
Prema nezvaničnim saznanjima, Turkulov je bliska potpredsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, dok je Edita Stokić bliska Igoru Miroviću.
 
Kako je 021.rs pisao, struja SNS-a u Vojvodini bliža Milošu Vučeviću, pokrenula je postupak izmena odluka kojom se upravljačke ingerencije nad Kliničkim centrom Vojvodine prebacuju sa Vlade Vojvodine na Pokrajinsku skupštinu. Skupština Vojvodine je usvojila ovu odluku, što se nije ni malo svidelo Igoru Miroviću, koji je krajem prošle nedelje morao da demantuje da je na sastanku Vlade rekao da će podneti ostavku na funkciju pokrajinskog premijera. 
 
Međutim, previranja unutar SNS-a nisu se zaustavila na tome. Igor Mirović je danas na sajtu Pokrajinske vlade izdao saopštenje u kojem se navodi da je odluka da Skupština od Vlade preuzme nadležnost nad KCV nezakonita i nestatutarna. On je u saopštenju potvrdio da su postojale nepravilnosti u radu Klinike za infektivne bolesti.
 
"Time je uneta konfuzija u organizaciju dela zdravstvenog sistema i to u najvažnijoj ustanovi – Kliničkom centru. Odluka je doneta sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima....", naveo je, između ostalog, Mirović.
 
Iako se već danima priča i piše o dešavanjima u Kliničkom centru Vojvodine, iz ove ustanove nema nijedne zvanične reakcije na pisanja, a pogotovo na navode o smenama čelnih ljudi. Podsetimo, portal 021.rs već više od dve nedelje pokušava da dobije zvaničnu izjavu iz Kliničkog centra, ali se na pozive niko ne odaziva.
  • Jedan obican covek

    10.12.2021 07:58
    Nagon na razmisljanje
    Lekari su visokokvalifikovan,strucan kadar, profesija koja uci i usavrsava se do kraja svog zivota.Umesto da jurcaju s posla na posao,bave se svim i svacim (i politikom),treba da se PLATE DOSTOJNO.USKORO NECE IMATI KO DA NAS LECI.DRZAVO,ako postojis,PODIGNI LEKARE I ZDRAVSTVO!
  • Novosadjan

    09.12.2021 11:20
    Hirurg
    Jel ovaj počeo da se brije
  • Mika

    09.12.2021 09:37
    @NV

    Klinac ima 52 godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti