Potvrđeno pisanje 021.rs: Nikolić menja Stokić na čelu Kliničkog centra Vojvodine do daljeg

Klinički centar Vojvodine potvrdio je pisanje 021.rs da će na čelu ove ustanove biti doc. dr Dragan Nikolić.
Potvrđeno pisanje 021.rs: Nikolić menja Stokić na čelu Kliničkog centra Vojvodine do daljeg
Foto: 021.rs

KCV se po prvi put zvanično oglasio povodom dešavanja u ustanovi.

"Prof. dr Edita Stokić je operisana i zbog zdravstvenih razloga je na bolovanju do daljeg. Zamenik prof. dr Edite Stokić je doc. dr Dragan Nikolić", navodi se u saopštenju Kliničkog centra. 

Kako dodaju, ustanova funkcioniše bez problema.
 
"Ono što je bitno za javnost je da Univerzitetski klinički centar Vojvodine u svom radu funkcioniše bez problema prilikom prijema i zbrinjavanja bolesnika", dodaju u KCV.
 
Podsetimo, 021.rs je u ponedeljak objavio da će na čelu KCV biti doc. dr Dragan Nikolić, upravnik Urgentnog centra, jer je, prema nezvaničnim informacijama, Stokić podnela ostavku i nalazi se na bolovanju. 
 
Nikolić je vaskularni hirurg koji ima više od 20 godina stručnog rada na Klinici za vaskularnu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine. Predavač je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je doktorirao 2015. godine. 
 
Podsetimo, već dve nedelje traje napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke. 
 
Krajem novembra je vladajuća stranka prebacila ingerencije nad Kliničkim centrom Vojvodine sa Vlade Vojvodine na Skupštinu Vojvodine, u kojoj je jača struja Miloša Vučevića.
 
Zbog toga je reagovao pokrajinski premijer Igor Mirović, poručivši da je odluka nezakonita i nestatutarna, kao i da je doneta "sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku, iako to nije smela prema zdravstvenim propisima i uputstvima".
  • Bubu

    10.12.2021 00:29
    To sto Dr. Nikolic drzi do sebe nije greh. I treba... glupi komentari da neko prica kako je arogantan.... odlican doktor i hirurg. Mene spasao operacije, a oca sigurne smrti. Kad bi birala doktora, to bi sigurno bio Dr. Nikolic. Sve pohvale i podrska za Dr. Nikolica
  • SNS

    08.12.2021 08:22
    Borba za presto
    Neće predsednik Vlade Vojvodine dozvoliti da kadrove postavlja gradonačelnik!
  • Marko

    07.12.2021 23:13
    Doc dr Nikolic gospodin covek. Pravi primer u svakom pravcu. Odlican izbor, plivace on odlicno u tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti