Izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra koštaće 300 miliona dinara manje od očekivanog

Studentski kulturni centar će svoju zgradu dobiti u narednih godinu i po dana, saznaje 021.rs.
Izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra koštaće 300 miliona dinara manje od očekivanog
Foto: 021.rs

Objekat će biti građen na mestu male menze u Kampusu, nedaleko od Đačkog igrališta. Posao je pripao grupi ponuđača koju predvodi GAT, koji su ponudili cenu od oko 600 miliona dinara, gotovo 300 miliona manje od procenjene vrednosti.

Prema podacima sa tendera, ponuđači koje predvodi GAT ponudili su cenu od 597 miliona dinara sa PDV-om. Grupa ponuđača koju je predvodila Jugogradnja iz Beograda ponudila je 728,4 miliona.

Treća ponuda stigla je od Montopa i njihovih partnera, koji su za radove tražili 899,5 miliona, tek nekoliko dinara ispod procenjene vrednosti. 
 
Tako će zgradu Studentskog kulturnog centra graditi GAT, Tehnoinženjering, Enterijer Moša i Securiton iz Beograda. Prema ugovoru, GAT će obaviti 99 odsto vrednosti radova. 
 
Objekat će biti izgrađen na mestu na kom se sada nalazi mala menza u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu. Sagradiće se dvospratnica koja će imati i podzemnu garažu. 
 
Svaki nivo će imati oko 830 kvadratnih metara, a prostor će biti namenjen kancelarijama, koncertnoj sali, te drugim pratećim prostorijama neophodnim za rad Studentskog kulturnog centra. 
  • Dobro

    09.12.2021 20:08
    Upućen
    Totalne neznalice i dokoličari piskaraju ovde.
    Prvo i osnovno: sadašnja mala menza je objekat sa privremenom, odavno isteklom dozvolom i nalazi se na zemljištu koje katastarski pripada SKC NS u. Nova menza će se graditi u neposrednoj blizini Asistentskog doma.
    Aj odo na sendvič
  • bora

    09.12.2021 17:30
    @replika
    Koliko su domovi udaljeni od djackog??? Dva minuta.
    Sto je sklona pozaru kada je potpuno izolovana.Ovo je
    izmisljen posao i nista vise.Polako ali sigurno unistavate
    djacko.
  • Nikola

    09.12.2021 15:34
    replika
    Mala menza je pored đačkog igrališta i nije kod domova - to je velika menza. Ova mala je popriličan rizik od požara jer je dosta stara i nije u nju ulagano. Ja lično podržavam ovako nešto SKC je podstanar i treba da ima svoju salu da promoviše mladost i nove ideje. Što se tiče kvaliteta gradnje - porazmislite kakav je kvalitet kada država naručuje objekte - tu malo ima veze ko je na vlasti - to je više jedan model koga se svi drže u foteljama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti