Blokada u Novom Sadu najverovatnije i ove subote, "nema razloga za slavlje"

Blokada kružnog toka najavljena za subotu najverovatnije će biti održana uprkos tome što je juče objavljeno da se Zakon o eksproprijaciji povlači.
Blokada u Novom Sadu najverovatnije i ove subote, "nema razloga za slavlje"
Foto: 021.rs

Kako za 021.rs kaže Vesna Galečić iz Udruženja OSNA, povlačenje zakona ne garantuje odlazak Rio Tinta.

"Mislim da imamo dovoljan razlog da se blokade nastave. Ovaj pritisak mora da traje, pogotovo zato što znamo da je Rio Tinto na korak od građevinske dozvole i da su lokacijske uslove dobili. Pretpostavlja se i da postoje sporni ugovori, jer kada naš predsednik kaže da će videti kakve su ugovorne obaveze sa Rio Tintom, onda znači da ugovori postoje. Ugovore javnost nikada nije videla i oni moraju da se pokažu", objašnjava Galečić.

Dodaje da je ono što se očekuje i sednica Skupštine Loznice na kojoj mora da se odlučuje o narodnoj incijativi koju su podneli građani sa teritorije Loznice. 
 
Ističe da se ne zna čak ni da li su ispunjeni zahtevi dok se te odluke formalno ne donesu.
 
"Kao što je rekao Savo Manojlović iz 'Kreni-promeni', ako do kraja petka Skupština ne sprovede u proceduru predložene izmene od strane Vlade, mi nemamo nikakav dokaz da sve ovo nije prazna priča", ističe Galečić.
 
Konačna odluka o blokadama širom Srbije biće doneta danas na sastanku koordicanionog tima svih aktivista udruženja koja su organizovala proteste. 
 
Galečić zaključuje da je opcija odustajanja od blokada malo verovatna.
 
"Ljudi i te kako ne žele da stanu. Gotovo niko ne smatra da postoji veliki razlog za slavlje", zaključuje.
 
U Novom Sadu se planira blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, a protest je zakazan za subotu u 14 časova.
  • Makarije

    11.12.2021 13:12
    Copy -paste
    Za pocetak mogli bi organizovati da se očisti Srbija od kasetnih bombi sa osiromasenim uranijumom, da iza sebe ne ostavljamo razna smeca . Kakav RT i litium to je farsa samo ovo je trenutni realni problem
  • Čobanin

    10.12.2021 08:49
    Imamo opciju
    Ćuto Srbine, Srbija je uz tebe! Do pobede! Za Srbiju i našu decu.
  • Vise od 20

    10.12.2021 08:42
    Da pokazemo da nas ima vise od 20

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti