Blokada u Novom Sadu po planu, dok se "konačno ne reši problem Rio Tinta"

Blokada kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla najavljena za subotu u 14 časova će se održati, uprkos povlačenju Zakona o eksproprijaciji.
Blokada u Novom Sadu po planu, dok se "konačno ne reši problem Rio Tinta"
Foto: 021.rs

Ovo je odlučeno na jučerašnjem sastanku 40 inicijativa i ekoloških pokreta. Okupljenima u Novom Sadu obratiće se aktivista iz Temerina Ivan Jularić.

Vesna Galečić iz Udruženja OSNA kaže za 021.rs da je zahtev da se konačno reši problem Rio Tinta.

"Mi se držimo te blokade koju smo isplanirali bez obzira na razvoj događaja. Samo ćemo ostati na ovoj blokadi i naglasiti da se eventualne buduće akcije moraju usmeriti u pravcu konačnog rešenja problema vezanih za Rio Tinto, odnosno ugovora koji su i dalje nepoznati javnosti, a imamo informacije da postoje, kao i da rešimo projekat 'Jadar', odnosno da taj projekat izađe iz prostornog plana Loznice", objašnjava Galečić.
 
Galečić kaže i da će na protestu pozvati Novosađane da sledeće vikend odu u Nedeljice da daju podršku lokalnom stanovništvu.
 
"Srbija se brani u Nedeljicama", zaključuje Galečić.
 
Ekološki ustanak sa više od 40 inicijativa, pokreta i aktivista na sastanku je doneo odluku da nastavi blokade saobraćajnica u Srbiji u subotu. U obaveštenju su pozvali policiju da mirno i zakonito obezbedi njihove skupove, da ne vrše bilo kakav vid represije i zastrašivanja, ali i da poništi nelegalne prekršajne prijave ka građanima, jer nisu legitimisani.
 
Predstavnik Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je sinoć da ukoliko vlast u petak ispuni obećanje i izvrši izmene Zakona o referendumu, oni će održati svoju reč i skloniti se sa blokada.
 
Manojlović je za televiziju N1 kazao da taj pokret priprema naredni korak vezan za kampanju kompanije Rio Tinto, koji će biti objavljen na društvenim mrežama.
 
Govoreći o drugim organizacijama koje su najavile da neće odustati od blokada, Manojlović je ocenio da niko nema monopol na proteste i da svako ima legitimno pravo da zastupa svoje stanovište.
  • @Pitam se

    10.12.2021 22:25
    parking
    Taj ti je direktor uveliko u pregovorima da predje u SNS posto ga u SPS brisu polako. Nudi se na svim mestima ali ga ovi nece jer je pajac. Sad labudova pesma da se dete malo igra fudbala a onda pa-pa.
  • Pavel

    10.12.2021 21:53
    Jel spremio Bora konj sendviČ? Eeee pa nemojte opet da idete bzvz jer i ovako nećete ništa dobiti. Ako se već borite,idite radi deponije koja je tempirana bomba. Svaki požar može biti katastrofalan a Cistoca je u tolikom dugovima da nema ispravnih vozila pa ćemo se uskoro sami gušiti u svom smeću. Da nije bilo putara onaj požar bi danima goreo.
  • Darko

    10.12.2021 20:48
    E kolo zi
    Blokada kružnog toka?
    Baš jadno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.