Otvoren digitalni centar za studente sa invaliditetom u Novom Sadu

Studentski centar Novi Sad oformio je Digitalni centar za podršku studentima s invalididetom.
Centar će funkcionisati kao multifinkcionalna služba u okviru Službe smeštaja i ishrane Studentskog centra.
Novi servis je simbolično pokrenut 10. decembra na Svetski dan ljudskih prava i njegov glavni cilj biće da kroz unapređen, digitalni model rada upozna sve studente s invaliditetom sa pogodnostima, olakšanim procedurama i načinima rešavanja njihovih zahteva i potreba.
Studentima će pored mejla i posebnog broja telefona na raspolaganju biti SMS i Vajber servis, koji će raditi u okviru Kancelarije za podršku studentima sa invaliditetom. 
 
Tim povodom direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović posetio je zajedno sa studentom prorektorom Igorom Kneževićem i Anom Ilić, predsednicom Novosadskog udruženja studenata s invaliditetom nekoliko studenata iz društveno osetljivih grupa i studenata s ivaliditetom u njihovim sobama u studentskom domu "Slobodan Bajić". 
 
"Novi servis će im pomoći da na najbrži i najlakši način ostvare svoje potrebe.  Postoji ceo spektar benefita i olakšica namenjenih olakšanom boravku studenata iz osetljivih kategorija i zadatak centra biće da studente, a naročito brucoše upute u procedure i načine njihovog ostvarivanja", rekao je Martinović. 
 
 Dodao je da svi objekti Studentskog centra imaju pristupne rampe, većina poseduje liftove, a u Službi smeštaja postoji referent čije je isključivo zaduženje kominikacija i rešavanje potreba ove kategorije studenta. Napomenuo je da u domovima boravi 120 studenata s nekom vrstom invaliditeta i 102 studenta iz društveno osetljivih grupa.
 
Studentkinja Ekonomskog fakulteta Sofija Ljuštanović, živi u "Bajiću" sa bakom i kaže da je izuzetno zadovoljna smeštajem i da imaju dobru saradnju sa upravom i službom za smeštaj.
 
Dodala je da jedini razlog što je upisala fakultet u Novom Sadu jeste činjenica što je u domovima SCNS smeštaj prilagođen potrebama studenata s invaliditetom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.