VIDEO: Kakve veze imaju Kijanu Rivs, Novi Sad i "Matrix"?

Film "Matrix: Uskrsnuća" biće premijerno prikazan 22. decembra i činjenica da se stari likovi vraćaju na platna izazvala je brojne reakcije.

Za ove naše prostore velika stvar je bila i to što je jedan od scenarista nastavka "Matrixa" i Aleksandar Hemon, pisac rođen u Sarajevu. 

Međutim, nije to jedina veza novonastale "Matrix fame" sa ovdašnjim prostorima. Nedavno je objavljeno i da je video igra "The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience" dostupna besplatno na PlayStation 5 i Xbox Series X/S konzolama.

Kijanu Rivs i Keri-En Mos igraju Nea i Triniti, ali i same sebe. Njihove digitalne dvojnike, koje je ponekad teško razlikovati od stvarnih, kreirao je 3Lateral tim tako što je napravio 3D snimke lica glumaca i 4D snimke njihovih nastupa.
 
Sve to je učinjeno u studiju u Novom Sadu, objavljeno je na Unrealengine.com. 
 
Mediji su prethodno bili objavili da je Rivs boravio u Novom Sadu tokom leta radi digitalizacije lica. 
 
  • Buva

    14.12.2021 16:10
    Neo
    Bio na Najlonu kupovao naočare.
    Video ga Kiza
  • Thomas Anderson

    14.12.2021 04:02
    Whoa!
    Sjajan covek, veliko postovanje! Inace, The Matrix Awakens fenomenalno deluje.
  • Gajgerov krojač

    13.12.2021 19:58
    Vozio se sedmicom od Šeratona do Limanskog parka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti