U KCV-u za tri dana tri uspešne transplantacije bubrega

U Cеntru zа trаnsplаntаciјu ćеliја, tkivа i оrgаnа Kliničkog centra Vојvоdinе u pоslеdnja tri dаnа urađene su tri trаnsplаntаciје bubrеgа pоrеklоm оd živоg dаvаоcа оrgаnа.
U KCV-u za tri dana tri uspešne transplantacije bubrega
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kod dva bolesnika, uzrasta 26 i 27 godina, davaoc je majka, a kod trećeg bolesnika uzrasta 43 godine davaoc je supruga, navode u KCV. 

"Procedure su izvršene prema planu operacije i primene režima imunosupresivnih lekova, od strane više nezavisnih transplantacionih timova lekara i medicinskog osoblja KCV, i svi davaoci i primaoci bubrega su pod zdravstvenim nadzorom, sa dobrom funkcijom transplantiranih organa i povoljnim kliničkim posleoperativnim tokom, kako davalaca, tako i primalaca organa", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ove, za KCV rutinske procedure, sprovedene su uz maksimalno poštovanje svih mera predostrožnosti i prevencije mogućeg razvoja korona virusne infekcije, koje podrazumevaju vakcinaciju davalaca i primalaca, vakcinaciju osoblja, negativne PCR testove na korona virus, kao i mere striktne izolacije bolesnika.
  • Тина

    16.12.2021 20:18
    Срећно и дуговечно свима.
    Нека Господ помогне свима па и мојим храбрим девојкама.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti