Sednica Skupštine Vojvodine: Prošla sporna dopuna dnevnog reda, bez prisustva Mirovića

Poslanici Skupštine Vojvodine raspravljaće o budžetu za narednu godinu, ali je dnevni red dopunjen sa četiri tačke koje je 021.rs najavio - novim članovima Upravnog i Nadzornog odbora KCV.
Sednica Skupštine Vojvodine: Prošla sporna dopuna dnevnog reda, bez prisustva Mirovića
Foto: 021.rs

Dnevni red je dopunjen u jeku političke borbe dve struje SNS. Sednici ne prisustvuje predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao ni većina sekretara. Mirović se nije obratio ni novinarima uoči sednica.

Budžet APV za narednu godinu planiran je u iznosu od 88,4 milijarde dinara i nacrt ovog akta analizirali smo OVDE.

Budžet poslanicima obrazlaže pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.
 
 
Poslanike i predsednika Skupštine Vojvodine uoči sednice je mogao da dočeka protest podrške nedavno smenjenoj upravnici Klinike za infektivne bolesti KCV prof. dr Vesni Turkulov. Prema pozivima koji su kružili na društvenim mrežama, protest su najavljivali zahvalni pacijenti zbog činjenice da je ova infektološkinja smenjena, te da joj se montiraniju disciplinski postupci i afere.
 
 
Međutim, u toku jučerašnjeg dana se na društvenim mrežama pojavila navodna reakcija dr Turkulov na protest.
 
"Poštovani pacijenti, želim da vam se zahvalim na ogromnoj podršci koju mi pružate. Obzirom da je došlo do politizacije skupa zakazanog za sutra, molim vas da se skup odloži jer ne bih želela da budem zloupotrebljena u dnevno-političkom smislu. Nastavljam da radim svoj posao lekara specijaliste i profesora medicinskog fakulteta, posvećena vama - pacijentima i studentima. Još jednom neizmerno zahvaljujem na ogromnoj i bezrezervnoj podršci koju mi pružate u ovim, za mene teškim, danima", poruka je smenjene upravnice.
 
Skup se nije održao.
 
Prof. Turkulov je smenjena nakon saznanja nadležnih organa da je na Klinici za infektivne bolesti bilo elitno kovid odeljenje za "specijalne" pacijente, u nekovid zoni. Zbog ovog propusta je uprava KCV smenila prof. Turkulov, a politička struja kojoj je ona navodno bliska, a nije na strani predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i struje SNS u njegovom društvu, odgovorila je na više načina - prvo je od Pokrajinske vlade Skupština Vojvodine preuzela nadležnost nad imenovanjem kadrova u KCV, a potom je u Upravni i Nadzorni odbor postavila "svoje" ljude. 
 
Skupština Vojvodine bi tako danas mogla da potvrdi odluku resornog odbora da nova predsednica UO Kliničkog centra Vojvodine bude prof. dr Vesna Turkulov. Taj potez ne ide u korist aktuelnoj v.d. direktorki KCV prof. dr Editi Stokić, za koju se prvobitno spekulisalo da je smenjena, a potom i da je podnela ostavku na funkciju.
 
Njenu ostavku, i to usled bolovanja, u suštini nije prihvatila Pokrajinska vlada početkom decembra, te je dr Stokić i dalje v.d. direktorka KCV.
 
Sve vreme nijedna od dve doktorke nije javno komentarisala situaciju. Novinari 021.rs u nekoliko navrata su pokušali da dobiju zvanične izjave i informacije, ali se kompletna pozadina ove političke afere zataškava i spinuje.
 
Sednicu Skupštine Vojvodine možete da pratite UŽIVO od 10 sati.
  • Luna

    16.12.2021 16:18
    Samo kažem
    Dr Turkulov je, zaista, izuzetan čovek i lekar. Pre i posle korone. Za vreme korone, pogotovo. Nesreća je što se zatekla usred političkih obračuna. Skromna, požrtvovana, pristupačna, pleni pozitivnim i optimističnim duhom na svoj tihi način. Žena se osušila od rada, nespavanja i brige za pacijente, i, onda, kao tačka na i, povlačenje po medijima i komentarima onih koji je ne poznaju...
  • Andrija

    16.12.2021 13:16
    Cirkus u vašem malom......
    Toliko "stručni" u inf.klinici , čim se malo iskomplikuje "...šalji dalje...", doduše u Bg ( a ne u Mišeluk) , da ne bi otkrili vezaroše ( VIP-ovce ) , SPS i popove.
  • Другарица

    16.12.2021 13:09
    Подршка за господина Мировића!
    Тиха вода брег рони, када дође време и он ће рећи своје.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti